logo F1online.sk

Podľa Sainza je Red Bull v pretekoch vo vlastnej lige

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 3. 2024

Ferrari v piatkovej kvalifikácii v Bahrajne nesklamalo, ale ani neohúrilo. Rýchlejší z dvojice pilotov bol opäť Charles Leclerc, ktorý aj keď mal v Q3 k dispozícii len jednu sadu čerstvých pneumatík, dokázal poraziť Carlosa Sainza. Tomu v Q3 akosi došiel dych a sám nevedel vysvetliť, prečo sa to stalo.

Sainz stratil vyše tri desatiny na najrýchlejšieho muža piatka a presne desatinu na svojho tímového kolegu. Španielov monopost sa vo štvrtok javil byť nastavený viac na kvalifikáciu a menej na preteky, čo chcel podľa vlastných slov zmeniť. Po piatku však odmietol, že by to so zmenami prehnal.

„Nie, to sa nestalo, keďže obvykle nastavujeme auto smerom do pretekov. Prekvapilo ma však, že kým v Q1 a Q2 sme sa cítili veľmi komfortne, všetko sa zdalo byť pod kontrolou a pripravené na solídne kolo v Q3, tak tie posledné dve alebo tri desatiny, o ktoré obvykle zrýchlite v Q3, nikdy neprišli. To musíme zanalyzovať a pochopiť, ako nájdeme tie obvyklé dve alebo tri desatiny,“ povedal po skončení kvalifikácie Carlos Sainz pre televíziu Sky.

Sezóna 2024 nám teda vstúpila do svojej ostrej fázy a veľa sa hovorilo o tom, aký je skutočne náskok Red Bullu. Minimálne v kvalifikácii nebol rozostup nijak priepastný, ale to Sainza zvlášť neprekvapilo. „Myslím si, že na jedno kolo sme vlani boli zakaždým blízko. Aj v tomto roku to na jedno kolo vyzeralo byť vyrovnané. Hodina pravdy príde v sobotných pretekoch s degradáciou pneumatík a plnými nádržami,“ povedal rodák z Madridu.

„Myslím si, že v tejto disciplíne je Red Bull veľmi silný, kým ostatní boli vlani za týchto okolností takisto silnejší než my. Dúfam však, že s tohtoročným autom nebudeme strácať na našich súperov,“ vyjadril svoju nádej Sainz.

„Podľa mňa sa nám podarilo dosiahnuť zlepšenie. Myslím si, že po testoch sme v dobrej pozícii a dokázali sme výrazne zlepšiť auto v určitých oblastiach. V pretekovom tempe však Red Bull zostáva vo vlastnej lige a ako som povedal, v sobotu nás čaká hodina pravdy,“ vyhlásil Sainz.

Súvisiace články