logo F1online.sk

Hamilton vysvetľuje stratu: George šiel doľava, ja zas doprava

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 3. 2024

Lewis Hamilton mal po prvých dvoch tréningoch dobrú náladu, no po piatku sme už taký široký úsmev nevideli. Vo viacerých ohľadoch sa totiž zopakoval scenár, ktorý je už sedemnásobnému majstrovi sveta verne známy. Výsledková jazda na húsenkovej dráhe sa však ešte nekončí, v sobotu môže prísť ďalší zvrat.

Prvá kvalifikácia sezóny nedopadla podľa očakávaní. Lewis Hamilton obsadil len deviate miesto a na pole position stratil 0,531 sekundy. Z prvej desiatky bol pomalší len Nico Hülkenberg, ktorý však naňho vôbec netlačil.

“Necítim sa najlepšie na svete, no teším sa, že som tu,” opisoval svoje bezprostredné pocity po kvalifikácii Lewis Hamilton. “Georgeova pozícia a jeho dnešná rýchlosť je skutočným dôkazom tvrdej práce celého tímu. Je úžasné, že máme monopost, s ktorým môžeme zabojovať. V nás, jazdcoch, to rozpaľuje plameň.”

Dostatok motivácie je dôležitý, no len zápal nestačí na dobrý výsledok. Čo sa teda v piatok udialo? “Bono aj všetci ostatní odviedli skvelú robotu,” zastal sa svojho tímu. “V kvalifikácii som sa jednoducho trápil, a vlastne dnes celkovo.”

Kameňom úrazu mali byť nastavenia auta. Čo však piatok vzal, sobota by mala vrátiť. “Štvrtok bol veľmi dobrý, s Georgeom sme stavili na rovnaké nastavenia, no potom on šiel doľava, ja doprava. Ísť doprava určite nebolo správne z hľadiska rýchlosti na jedno kolo, ale s väčším množstvom paliva som sa cítil komfortnejšie. Dúfam, že v sobotu sa to ukáže.”

Znamená to, že Hamilton obetoval kvalifikačnú rýchlosť v prospech pretekovej? “Určite som ju obetoval, a to aj viac, než som dúfal. Azda sa to v sobotu vyplatí, ale uvidíme. Dostať sa pred všetky tie rýchle autá bude ťažká úloha. Bude to však zábava.”

Súvisiace články