logo F1online.sk

Vyrovná Verstappen Hamiltona? „Musel by som jazdiť do štyridsiatky…“

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király26. 10. 2020

Max Verstappen pôsobí v F1 už šiestu sezónu a na svojom konte má zatiaľ 9 víťazstiev. Keď sa po Veľkej cene Portugalska zamyslel nad tým, že Lewis Hamilton ich má už 92, tak sa len pousmial. Na to, aby sa mu mohol vyrovnať, by vraj musel jazdiť minimálne do štyridsiatky.

Aktuálne má 23 rokov a odjazdil už 114 veľkých cien. „Lewis mi práve povedal, že bude pokračovať v jazde naplno, lebo nový rekord chce posunúť poriadne vysoko,“ prezradil Max Verstappen. „Budem sa teda musieť poriadne snažiť a tvrdo makať, aby som sa tam dostal.“

„Celkovo je to úžasné, čo viac k tomu povedať. Je to neskutočný, ozaj neskutočný úspech. Má 92 víťazstiev a nemyslím si, že už skončil. Pôjde výrazne cez stovku. Budem teda musieť jazdiť asi do štyridsiatky, ale to je vlastne fajn. Je to dobrá motivácia,“ zasmial sa Holanďan.

V ďalšej časti rozhovoru sa Verstappen zamýšľal nad tým, prečo je Hamilton taký úspešný. „Každý vie, že je veľmi rýchly, ale jeho veľmi silnou stránkou je aj konzistentnosť. Nerobí takmer žiadne chyby a práve preto sa tak rýchlo dostal k takýmto číslam. Je to fakt úchvatné,“ dodal.

Max Verstappen absolvoval svoje prvé preteky už ako 17-ročný, Lewis Hamilton v „efjednotke“ začínal „až“ vo veku 22 rokov. Z tohto pohľadu je teda Max v určitej výhode. No a keďže sa predpokladá, že počty veľkých cien budú v jednotlivých sezónach čoraz vyššie, nič nie je vylúčené.