logo F1online.sk

Wolff o novej zmluve pre Hamiltona: Asi budeme musieť založiť pár budov

Lewis Hamilton
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király26. 10. 2020

Lewis Hamilton a Mercedes doposiaľ nepotvrdili predĺženie vzájomnej spolupráce a podpis novej zmluvy. Všeobecne je považované za takmer isté, že sa dohodnú a budú pokračovať, ale možno sa ešte nedohodli na množstve peňazí, ktoré bude hviezda „efjednotky“ dostávať.

Hamilton počas víkendu v počte víťazstiev predstihol legendárneho Michaela Schumachera a pravdepodobne už čoskoro získa svoj siedmy titul. Jeho cena je aj preto vysoká. Proti extrémne vysokému platu však hovorí skutočnosť, že v zásade nemá kam odísť. Prečo by ho teda mal Mercedes zbytočne preplatiť?

„Nuž obrovský,“ odpovedal Toto Wolff na otázku, aký vplyv bude mať rekordné víťazstvo na rokovania o novej zmluve. „Asi budeme musieť predať množstvo inventáru. A možno aj založiť niektoré budovy, aby sme získali potrebné peniaze.“

Je zrejmé, že Rakúšan preháňal a skutočnosť až taká kritická nie je. Obe strany sa chcú dohodnúť a úspešnú šnúru z posledných rokov ešte predĺžiť. Samozrejme, že Lewis by si chcel vyjednať čo najviac peňazí, ale na druhej strane si určite uvedomuje aj súčasnú trhovú a celospoločenskú realitu.

„Keď sa budeme o desať alebo dvadsať rokov poobhliadať, tak až potom si možno uvedomíme, aký je to výnimočný jazdec,“ dodal Wolff.

Tridsaťpäťročný pretekár počas víkendu potvrdil, že kariéru sa ukončiť ešte nechystá. „Nemyslím si, že by som už bol na svojom vrchole,“ uviedol pre Sky Sports F1. „Som na tom dobre, áno, ale naďalej chcem pokračovať. Neviem však povedať, ako dlho to ešte potrvá.“

„Práve sme v období, keď sa musím pomaly zamýšľať nad tým, čo prinesie budúcnosť. Môžem povedať len to, že tu plánujem ostať aj v budúcom roku,“ potvrdil Hamilton.

Napriek tomu to však stále niekde viazne. „Dnes sme na tom tak, že všetky strany majú záujem pokračovať,“ zdôraznil Wolff. „Minulý týždeň som bol v Monaku, ale rozhodli sme sa, že sa nestretneme. To najhoršie, čo by sa mohlo stať, by totiž bolo priniesť na naše stretnutie koronu. Nebol to správny čas na stretnutie. Dúfam však, že ak zvládneme niekoľko ďalších podujatí, tak sa budeme môcť koncentrovať na kontrakt,“ uzavrel Toto Wolff.

Už teraz je z hľadiska čísel takmer isté, že Lewis Hamilton získa titul, pretože pred Valtterim Bottasom vedie o 77 bodov. Ak zvládne aj víkendové podujatie v Imole, môže byť k vytúženému úspechu už mimoriadne blízko. Do konca totiž ostáva už len päť veľkých cien.

Súvisiace články