logo F1online.sk

Hamilton: O prestupe do Ferrari som nepovedal ani len rodičom

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 2. 2024

Keď sa formulová verejnosť dozvedela o prestupe sedemnásobného šampióna do Ferrari, neverila vlastným ušiam. Rovnako prekvapení zostali aj Hamiltonovi rodičia. Ani oni totiž do posledných chvíľ netušili, aké novoročné prekvapenie im ich synátor pripravil.

Rokovania Lewisa Hamiltona s Ferrari boli zahalené rúškom tajomstva. Nielenže o Britovom úmysle zamieriť do Talianska nevedeli fanúšikovia, o nič lepšie na tom nebol ani Mercedes a jazdcoví rodičia.

Hamilton držal do posledných chvíľ bobríka mlčanlivosti a o tom, že v roku 2025 prestúpi do Ferrari, nikomu nič nepovedal.

„S nikým som o tom nehovoril – ani len s rodičmi,“ nechal sa počuť Hamilton v podcaste F1: Back at Base. „Povedal som im to až v priebehu dňa, kedy sa celá vec prevalila. Nikto o mojom prestupe do Ferrari do poslednej chvíli nevedel.“

Hamilton zároveň objasnil dôvody svojho konania. „S nikým som o tom nehovoril, a to preto, že som potreboval zistiť, čo by bolo pre mňa najlepšie.“ Rekordér v počte víťazstiev následne priznal, že dohoda s Ferrari sa zrodila veľmi rýchlo.

„K dohode sme dospeli behom chvíľky, keďže Freda (Vasseura, pozn. red.) poznám už veľmi dlho,“ prezradil Hamilton. „Keď sa naskytla táto príležitosť, povedal som si, že musím nad tým najprv poriadne porozmýšľať.“

Dlho však s odpoveďou na seba čakať nenechal. „Nemal som veľa času na premýšľanie, a tak som dal na svoje vnútorné pocity a rozhodol som sa tejto príležitosti chopiť,“ dodal 39-ročný pretekár.