logo F1online.sk

Sainza staršieho videli v spoločnosti Helmuta Marka: Nič to neznamená, tvrdí pilot Ferrari

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 2. 2024

Carlos Sainz si musí pre rok 2025 hľadať nové pôsobisko. Jedným z tímov, kam by mohol zamieriť, je v súčasnosti dominantný Red Bull. O Španielov prestup do Milton Keynes sa bude nepochybne zasadzovať pretekárov otec, ktorý chce pre svojho synátora len to najlepšie, a ktorý minulý štvrtok viedol družný rozhovor so šedou eminenciou Red Bullu Helmutom Markom. Samotný jazdec však zatiaľ tvrdí, že sa ešte nerozhodol a od podpísania akéhokoľvek kontraktu je nateraz na míle vzdialený.

Sainz bude po roku 2024 nútený vo Ferrari uvoľniť miesto Lewisovi Hamiltonovi a zamieriť do jedného z konkurenčných tímov Scuderie. Kam presne, však v súčasnosti nevedno. Isté je len to, že takýto tím bude musieť spĺňať dve kritéria. Aké? O tom povie viac samotný pretekár.

„Vyberiem si taký tím, ktorý mi umožní čo najskôr vyhrávať v pretekoch a pohybovať sa vpredu,“ nechal sa počuť 29-ročný rodák z Madridu. „Určite sa však budem zameriavať aj na stabilitu a na to, aké budú strednodobé a dlhodobé vyhliadky tímu z hľadiska stability. Dôležité bude vybudovať silný tím, ktorý bude rozumieť jazdcovi a naopak. Dôraz budem klásť na tieto dva atribúty a s rozhodnutím si dám poriadne na čas.“

Aj keď sú najväčšími favoritmi na získanie Sainza Red Bull, Audi a Mercedes, Španiel hovorí, že rokovania bude viesť s každým jedným záujemcom.

„Bude potrebné vypočuť si všetky ponuky a zistiť, čo kto ponúka a má na mysli,“ povedal dvojnásobný víťaz pretekov. „Potom si spomedzi všetkých možnosti vyberiem tú, ktorá bude najlepšia pre moju kariéru ako jednotlivca a ako jazdca. Dobré na tom všetkom je, že ma nesúri čas.“

Že si dáva na čas Carlos je jedná vec, ale čo jeho otec? Naozaj netreba hľadať v rozhovore medzi Sainzom starším a Helmutom Markom nič viac?

„Ak ste videli môjho otca, ako išiel pozdraviť Helmuta Marka, vedzte, že s ním má skvelý vzťah, rovnako ako my máme dobrý vzťah s Totom Wolffom. S každým na štartovom rošte je to v tejto fáze sezóny normálne. Navyše, keď niekoho nevidíte tri alebo štyri mesiace, je v poriadku ho aspoň pozdraviť,“ uzavrel Sainz.

Súvisiace články