logo F1online.sk

Hamilton dostával do nohy kŕče, na rovinke preto viackrát zvoľnil

Lewis Hamilton
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király26. 10. 2020

Lewis Hamilton vybojoval na Veľkej cene Portugalska už svoje 92. víťazstvo a v tejto štatistike sa osamostatnil na prvom mieste pred legendárnym Michaelom Schumacherom. Nemal to však jednoduché, pretože ako priznal, v závere pretekov dostával kŕče do pravého lýtka.

„Všetci vieme, že je to fyzicky mimoriadne náročný šport a do pravého lýtka som dostával kŕče,“ prezradil Hamilton. „Na rovinke som pomerne často zvoľňoval, pretože mi ho sťahovalo. Bolo to ozaj bolestivé, ale nejakým spôsobom som to musel zvládnuť. Nemohol som totiž zvoľňovať celé kolo.“

Angličan mal do pretekov dobrý štart a udržal si vedenie, ibaže následne mal problém so zahriatím pneumatík a predstihli ho Valtteri Bottas i Carlos Sainz. Potom však opäť ukázal svoje kvality a nikomu nedal šancu.

„Pôvodne hovorili, že pršať začne niekedy po pretekoch, ale napokon kropilo už na štarte. Mal som dobrý štart, ale v siedmej zákrute som pocítil obrovskú pretáčavosť. Výrazne som tam zvoľnil. Možno som sa mal pred Valtterim brániť, ale povedal som si, že nie, necháme to na neskôr. A našťastie som to napokon zvládol.“

Po rekordnom víťazstve sa Hamilton poobjímal s otcom Anthonym a užíval si to. „Chvíľu potrvá, kým si to naplno uvedomím. V tejto chvíli som ešte mysľou v pretekárskom režime a neviem na to nájsť správne slová,“ dodal Lewis Hamilton na margo stanovenia nového rekordu.

Do konca sezóny ostáva päť podujatí a Hamilton má pred Valtterim Bottasom už 77-bodový náskok. Tretí Max Verstappen stráca už 96 bodov.

Súvisiace články