logo F1online.sk

Binotto ubezpečuje: Dostávajú identické monoposty

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala26. 10. 2020

Záhada tragických výkonov Sebastiana Vettela by sa dala veľmi ľahko vysvetliť tým, že Nemec dostáva druhotriednu techniku. Je však najjednoduchšie vysvetlenie aj to správne? Podľa slov Mattiu Binotta sú špekulácie o tom, že by sa Ferrari nestaralo o Vettela tak ako o Leclerca nepravdivé.

Zdá sa, akoby sa priepasť medzi Charlesom Leclercom a Sebastianom Vettelom postupom času nezmenšovala, ba práve naopak. Takýto vývoj nesedí tak celkom s očakávaniami. Nemec a jeho tím inžinierov už predsa len nabrali v prvej polovici sezóny plno skúseností ohľadom nastavenia auta. Určite sa v tomto smere zlepšil aj Leclerc, ale keďže Vettel mal rezervy oveľa väčšie, výkony sa mali vyrovnávať.

To je vodou na mlyn konšpiráciám, že Vettel ako jazdec na odchode jazdí s podradným materiálom.

“Seb a Charles majú identické monoposty, to bezpochyby,” vyhlásil pre taliansku stanicu Sky Sports Mattia Binotto. “Ja úprimne dúfam, že sa Sebastianovi podarí v Imole kvalifikovať lepšie a v pretekoch ukáže viac z toho, čoho je schopný. Charles je určite veľmi dobrý, no možno môžeme čakať viac aj od nášho druhého jazdca.”

Poznamenajme, že Binotto použil slovné spojenie “druhý jazdec” v zmysle ostatný, ďalší. Neotituloval Vettela ako druhého jazdca v zmysle postavenia v tíme.

Ferrari na monopost postupne prináša vylepšenia. Kým Charles Leclerc tvrdí, že Scuderia robí pokroky, z garáže Sebastiana Vettela sa ozývajú skôr hlasy, že auto sa stále správa rovnako. Nepredvídateľne.

Môže výsledok Charlesa Leclerca pre Scuderiu predstavovať zlomový bod? “Ja si nemyslím, že by sa auto v porovnaní s Mugellom líšilo ako deň a noc. Auto sa trochu zlepšilo, ale obraz sa nezmenil úplne.”

“Keď v strede poľa prebiehajú také tesné súboje, aj pár desatín sekundy vám môže pomôcť udržať niekoho vzadu alebo zostať vpredu. Naša preteková rýchlosť v Mugelle bola veľmi slabá v porovnaní s kvalifikáciou. Tu už bolo pretekové tempo lepšie, no sú za tým viaceré dôvody. Nie je to len o vylepšeniach,” zhrnul Binotto.