logo F1online.sk

Viem len to, že Red Bull vyzerá byť veľmi rýchly, povedal Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 2. 2024

Carlos Sainz má zatiaľ na predsezónnych testoch o trochu viac šťastia ako Charles Leclerc. Ten jazdil dvakrát dopoludnia, čo je v porovnaní s popoludním menej reprezentatívna časť dňa. Monacký pretekár okrem toho prešiel vo štvrtok po kryte odtoku drenáže, čo značne skrátilo jeho program a, naopak, predĺžilo ten Carlosa Sainza. Pre Španiela je to však pri hľadaní nového tímu len drobná útecha.

Rodák z Madridu opanoval štvrtkový program s najrýchlejším časom. Treba však povedať, že ho dosiahol na mäkšej zmesi C4, ktorú budúci víkend pri úvodnej Veľkej cene Bahrajnu ani neuvidíme v akcii. Najmäkšími dostupnými pneumatikami budú zmesi C3, na ktorých zajazdil svoj najrýchlejší čas Sergio Pérez, čo vo finále znamená, že vo štvrtok sa na statuse Red Bullu ako hlavného favorita nič nezmenilo.

Ešte pred svojou popoludňajšou smenou predstúpil pred novinárov Carlos Sainz, ktorý podobne ako všetci ostatní odmietol robiť zvláštne závery. Jeho stanovisko ohľadne Red Bullu však pôsobilo pomerne jednoznačne. „Jazdíme s úplne novým autom, ktoré je, zdá sa, hneď od začiatku v dobrom okne,“ povedal po prvom dni testov Sainz.

„Skenujeme naše nastavenie a skúmame auto zhora-dolu. Zatiaľ sa zdá, že odpovedá a reaguje dobre. Pokiaľ ide o výkonnosť, tak nemám ani potuchy. Môžem povedať len toľko, že Red Bull vyzerá byť veľmi rýchly, ale okrem toho nič viac,“ povedal pilot Ferrari.

Toho čaká posledných 24 veľkých cien v červenom drese. Patrí k najzaujímavejším artiklom na prestupovom trhu a je vďačným terčom prestupových špekulácií. Zatiaľ je spájaný skôr s Audi ako s Mercedesom, ale sám Carlos nateraz nemá na túto tému čo povedať.

„Ak som si mohol užívať niečo v posledných pár rokoch, bola to stabilita. Toto bude môj štvrtý rok s týmto tímom. Cítim sa pripravený na svoju štvrtú sezónu a ďalšiu výzvu s Ferrari,“ povedal Sainz.

„Samozrejme, v budúcom roku sa predstavím v inom tíme. Stále nemám potuchy, kam sa nakoniec vyberiem, ale doprajem si čas na správne rozhodnutie pre mňa a moju kariéru do ďalších troch alebo štyroch rokov. Keď to chcem urobiť poriadne, potrebujem čas, aby som preskúmal celú situáciu, porozprával sa s tímami a zistil, kto mi ponúka najlepšiu šancu na zisk titulu majstra sveta v budúcnosti,“ dodal španielsky pretekár.

Súvisiace články