logo F1online.sk

Verstappen: Pérez sa tam vyradil sám

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 10. 2020

Max Verstappen sa úspešne dopracoval k jubilejnému 40. pódiu v kariére. Na začiatku veľkej ceny to však na dobrý výsledok nevyzeralo, ba v štvrtej zákrute sa fanúšikom Maxa Verstappena skôr pred očami mihlo vypadnutie. Kolidoval so Sergiom Pérezom, ktorý mu vraj nenechal dostatok miesta.

Kým Pérez sa ocitol na tráve a v protismere, Verstappenovo auto náraz zázrakom prežilo a Holanďan mohol pokračovať. Komisári incident ani nevyšetrovali. Podľa Verstappena si zaň mohol Pérez sám.

“Na trati bola veľmi slabá priľnavosť. Snažil som sa len vyhnúť problémom,” opísal svoje nastavenie v prvom kole Max Verstappen. Pred štartom sa mu nepodarilo dostať softy do ideálneho pracovného okna. “V zahrievacom kole som robil, čo som mohol, aby som ich zohrial. Obyčajne nie som v prvom kole taký slabý.”

“Snažil som sa teda vyhnúť problémom,” zopakoval, aby dodal: “Sergio sa ma pokúsil obísť po vonkajšku. On mi ale nenechal dostatok miesta, takže v podstate sa vyradil sám. Moje auto, našťastie, nepoškodil.”

Po hektickom úvode, keď sa to Verstappen “len snažil udržať na trati”, sa dostal do tempa a zaradil sa na svoju štandardnú tretiu priečku. Predtým si ale musel poradiť s Carlosom Sainzom, ktorý v prvých kolách dokonca viedol štartové pole.

“Keď sa všetko upokojilo, predbehol som McLaren. V prvom kole mali veľa gripu, neviem odkiaľ,” čudoval sa pilot Red Bullu. “Následne som si šiel svoje preteky. Tie softy neboli veľmi dobré, ľavá predná sa veľmi drobila. Keď som nasadil mediumky, mali sme dobrú rýchlosť, aj auto bolo lepšie, ale tá medzera už bola taká veľká, že sa s ňou nedalo nič robiť.”

Nemal Mercedes lepšiu stratégiu? Na rozdiel od Verstappena zvolil stratégiu stredne tvrdá-tvrdá. “Oni boli na tvrdých pneumatikách… Myslím si, že neboli nič extra. Stredne tvrdé pneumatiky dnes boli rozhodne najlepšie. Nič by sa nezmenilo, keby som štartoval na stredne tvrdej zmesi, pretože na hardoch by som stratil viac času. Myslím si, že sme skončili tam, kde sme si zaslúžili.”

Súvisiace články