logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Dve alebo tri víťazstvá mi nestačia

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 2. 2024

Každý by toho chcel vyhrať čo najviac, ale každý si veľmi dobre uvedomuje realitu minulej sezóny. Red Bull vyhral 21 z 22 veľkých cien a do tejto sezóny vstupuje s prirodzenou výhodou. Jedinou otázkou je, či sa súperom podarí aspoň priblížiť. Nie je pritom žiadnym tajomstvom, aké ambície má každý rok napríklad také Ferrari.

Charles Leclerc strávil vo farbách Scuderie päť sezón a na konte má päť víťazstiev. S týmto priemerom sa len ťažko môžete hotovať na tie najvyššie priečky, aj keď Kekemu Rosbergovi sa v roku 1982 podarilo ako jedinému v histórii získať titul s jediným víťazstvom v celej sezóne. Ako však povedal známy reportér tej doby Nigel Roebuck, bol to „škaredý rok poznačený tragédiami, nezhodami, chamtivosťou, a napriek tomu paradoxne priniesol jedny z najpamätnejších pretekov, aké sme kedy videli“.

V dnešnej dobe, keď kalendár pozostáva z 24 veľkých cien, však skutočne nemôžete očakávať, že sa vám podarí získať titul s jediným víťazstvom na konte. Charles Leclerc preto vie, čo potrebuje urobiť, aj keď to nebude vôbec jednoduché.

„Nie, dostať sa na stupne víťazov nestačí,“ povedal monacký pretekár. „Chcem tým povedať, že ja chcem vyhrať čo najviac pretekov a na konci sezóny sa všetko spočíta. Rovnako tak musíme počkať aspoň na prvé preteky, aby sme zistili, akí sme konkurencieschopní.“

„Teraz je veľmi ťažké načrtnúť celkový obraz, ako na tom budeme po prvých pretekoch. Musíme si skrátka počkať. Pre mňa však nie sú cieľom dve alebo tri víťazstvá. Ja chcem vyhrať čo najviac pretekov,“ vyhlásil Leclerc.

Pre niektorých to možno znie odvážne, ale taká by mala byť logika každého športovca. Ako povedal aj Fernando Alonso, on vo Formule 1 nejazdí pre zábavu, ale z túžby po víťazstvách a úspechoch. Vraj keby túto ambíciu nemal, už dávno by ukončil kariéru. Jasne to cítiť aj z vyjadrení Charlesa Leclerca ohľadne jeho novej zmluvy s Ferrari.

„Milujem Ferrari a cieľom v mojej kariére je vyhrať titul s Ferrari. Urobím úplne všetko pre to, aby sa mi to podarilo. Práve som podpísal novú zmluvu, takže o mojej budúcnosti teraz nechcem hovoriť,“ odkázal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia