logo F1online.sk

Ako sa Pérez uskromnil: Mexičan už nechce byť majster sveta, iba zotrvať v Red Bulle

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 2. 2024

Jedným z ostro sledovaných mužov štartového poľa je v súčasnosti Sergio Pérez. Mexičan už totiž nejaký ten piatok zaostáva za očakávaniami a jeho zotrvanie v Red Bulle je viac než neisté. Rodák z Guadalajary však verí, že nadchádzajúca sezóna sa bude niesť v pozitívnejšom duchu ako tá predošlá a dúfa, že v Milton Keynes zotrvá aj po skončení roka 2024.

Zatiaľ čo vlani Pérez veľkohubo vyhlasoval, že mieni získať majstrovský titul, pred začiatkom aktuálneho ročníka má omnoho skromnejšie ciele. Tridsaťštyriročný jazdec sa už, zdá sa, zmieril so svojím postavením a namiesto toho, aby sa pozeral dopredu a dával si smelé predsavzatia, si radšej stráži zadné vrátka.

Tými by totiž mohol do Red Bullu v dohľadnej dobe prekĺznuť nový, mladší a najmä rýchlejší pilot, ktorý by Péreza nahradil. Víťaz šiestich veľkých cien však urobí všetko pre to, aby k niečomu takému nedošlo a verí, že napokon „červených býkov“ prinúti si ho ponechať.

„Pôsobím v skvelom tíme. Je úžasné byť súčasťou rodiny Red Bullu. Uvidíme čo prinesie budúcnosť,“ vyslovil sa Sergio Pérez, ktorého slová cituje RacingNews365.com. „Zatiaľ sa plne sústredím na začiatok ročníka. V ideálnom prípade budem za tento tím jazdiť aj v ďalších rokoch.“

Pérez vstúpil do minulej sezóny ako veľká voda. Z prvých štyroch podujatí ovládol hneď dve a Maxovi Verstappenovi bol vyrovnaným súperom. Namiesto toho, aby sa plne sústredil na svoje výkony, však začal na plné ústa vyhlasovať, že sa hodlá stať majstrom sveta. A to bola chyba.

Holanďana totiž Mexičanove slová nabudili k lepším výkonom a v súčasnosti už trojnásobný šampión rozniesol svojho tímového kolegu doslova a dopísmena na kopytách. „Checo“, ako znie jazdcova prezývka, sa z debakla poučil, pred nadchádzajúcou sezónou srší skromnosťou a nestanovuje si žiadne veľkolepé ciele.

„Očakávam rušný začiatok sezóny,“ poznamenal Pérez. „Mojím cieľom bude sústrediť sa na prvých pár pretekov. Nehodlám si stanoviť nejaké deadliny alebo niečo podobné. Spočiatku sa chcem len zamerať na prvých päť pretekov, a to, aby som z nich vyťažil čo najviac. Domnievam sa, že mi odoberú veľa energie, a preto sa nechcem rozptyľovať tým, čo príde potom,“ vysvetlil pilot Red Bullu.