logo F1online.sk

Dúfam, že spolupráca Hamiltona a Ferrari bude úspešná, hlási dobrotivý Verstappen

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 2. 2024

Lewis Hamilton sa na záver kariéry rozhodol vyjsť z komfortnej zóny a učinil mimoriadne odvážne rozhodnutie: Po skončení sezóny 2024 zamieri do Ferrari, kde si zmeria sily s mimoriadne talentovaným Charlesom Leclercom. Ako vnímajú prestup sedemnásobného šampióna odborníci? Zväčša pozitívne. A čo naň hovorí Britov úhlavný rival Max Verstappen? Rovnako tak aj on považuje zmenu prostredia za rozumný krok.

Dlhoročná jednotka Mercedesu Lewis Hamilton sa v strieborných – resp. čiernych – farbách postaral o svoje najväčšie kariérne úspechy. Predpokladalo sa preto, že svoju aktívnu pretekársku kariéru ukončí práve v tíme so sídlom v Brackley a Brixworthe.

Lewis však všetkých prekvapil, keď sa na staré kolená rozhodol „zmeniť dres“ a v roku 2025 prestúpiť do Ferrari. Majster sveta z rokov 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 a 2020 odôvodnil svoje rozhodnutie tým, že jednoducho túži zmeniť prostredie a na záver kariéry sa podujať na poslednú a zároveň veľkú výzvu.

Čo si o tomto kroku pilota Mercedesu myslí jeho úhlavný rival Max Verstappen? Holanďan považuje Britov krok za opodstatnený a želá mu, aby s Ferrari napísal úspešný príbeh.

„Snom niektorých pretekárov je jazdiť za Ferrari. Nie je prekvapením, že po niečom takom túži aj Lewis, ktorý už v kariére toho dosiahol tak veľa,“ nechal sa počuť víťaz posledných troch ročníkov pre RacingNews365.com.

„My do veci nezainteresovaní nevieme posúdiť, prečo učinil takéto rozhodnutie. Ak však svoj krok považuje za rozumený, mal by do Ferrari prestúpiť. Myslím si, že jeho spolupráca s Ferrari bude dosť cool. Dúfam, že spolu napíšu úspešný príbeh, ale to v tejto chvíli ešte predpovedať nemožno.“

A čo Verstappen? Nechcel by po vzore Hamiltona prestúpiť na záver kariéry do Ferrari aj on? „Nechcem pôsobiť neúctivo alebo tak nejak, k Ferrari ako značke mám veľký rešpekt, ale so súčasným pôsobiskom som nadmieru spokojný. Cítim sa dobre tam, kde som a nad zmenou (momentálne) neuvažujem, ale život ma naučil jedno: nikdy nehovor nikdy.“

„Nad prestupom do Ferrari som však dosiaľ ani len nepremýšľal. Ide mi iba o to pôsobiť v F1 a zároveň sa venovať niekoľkým ďalším aktivitám,“ dodal 26-ročný pretekár.