logo F1online.sk

Leclerc o Hamiltonovom príchode vedel: Už sme si vymenili pár správ

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 2. 2024

Charles Leclerc a Lewis Hamilton vytvoria v roku 2025 jazdeckú dvojicu vo Ferrari. Mnohým z týchto slov dodnes naskakujú zimomriavky. Vyvoláva to však aj otázky. Ako budú vychádzať? Aký vplyv to bude mať na celkovú dynamiku v tíme? Kto z nich bude lepší? V priebehu ostatných týždňov sa taktiež vyskytli otázky, či Charles Leclerc vôbec vedel o príchode Lewisa Hamiltona.

Portál Formu1a.uno uviedol, že Monačan mal informácie o príchode Lewisa Hamiltona pred podpisom novej zmluvy, Corriere della Sera zas tvrdil pravý opak a Leclerca vraj naštval prestup Hamiltona. Gazzetta sa nakoniec priklonila na stranu prvého menovaného a asi neprekvapí, že akékoľvek útoky od chrbta zo strany tímu odmietol aj Charles Leclerc.

„Takéto dohody sa neuzatvárajú z noci na deň. Trvá to nejaký čas a ja som o týchto rokovaniach vedel ešte pred podpisom novej zmluvy. Takže nie, nebolo to pre mňa prekvapenie.“ ubezpečil médiá Charles Leclerc na tlačovej konferencii pri príležitosti predstavenia nového monopostu SF-24.

Monacký pretekár pritom vidí na príchode Lewisa Hamiltona do Ferrari len pozitíva. „Lewis je neuveriteľný jazdec, najúspešnejší v histórii a tiež s množstvom skúseností, ktoré prinesie tímu a samozrejme aj mne. Carlos bol skvelý a máme pred sebou ešte jeden spoločný rok, aby sme sa pokúsili odviesť čo najlepšiu prácu,“ povedal Leclerc.

Ten už mal po svojom boku vo Ferrari veľkého šampióna, keď v rokoch 2019 a 2020 porazil Sebastiana Vettela. Ich vzťah priniesol niekoľko kontroverzných situácií, ale v konečnom dôsledku ho obaja hodnotili pozitívne. Leclerc dokonca neskôr povedal, že Vettel sa k nemu správal „ako starší brat“.

Charles teraz priznal, že pomaličky si začína budovať vzťah aj s Lewisom Hamiltonom. „S Lewisom sme sa bavili, najmä keď už bolo všetko oficiálne oznámené. Samozrejme, že sme si písali. Je to veľký šampión s toľkými úspechmi,“ chváli Leclerc svojho budúceho kolegu.

„Nový tímový kolega je zakaždým zaujímavá skúsenosť, pretože sa naučíte rôzne spôsoby práce a jazdecké štýly. Dvojnásobne to platí, keď je ním sedemnásobný majster sveta,“ povedal Charles.

Súvisiace články