logo F1online.sk

Waché smeruje do Ferrari, tvrdí BBC

Pierre Waché
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 2. 2024

Očakáva sa, že s príchodom Lewisa Hamiltona do Ferrari sa tím z Maranella posilní o niekoľko signifikantných inžinierov z konkurenčných stajní. Jedným z nich by mohol byť Pierre Waché, technický riaditeľ Red Bullu.

S informáciou o Wachého možnom prestupe do Ferrari prišlo britské BBC. Renomovaný redaktor Andrew Benson uvádza, že „mnoho ľudí“ v padoku je presvedčených o tom, že pravá ruka Adriana Neweyho „je len krôčik od toho, aby v nie príliš vzdialenej budúcnosti zamierila do Talianska.“

Waché je spoločne s Neweym jedným z hlavných strojcov úspechu Red Bullu. Francúz je spoluautorom monopostov RB18 a RB19, ktoré si v rukách Maxa Verstappena podmanili celé štartové pole.

Zatiaľ čo Waché možno „zmení dres“, Adrian Newey sa nechal počuť, že s určitosťou zostane v Red Bulle – a to aj napriek tomu, že Christian Horner, s ktorým tvorí nerozlučnú dvojku, bude pre rozposielanie nevhodných obrázkov podriadeným možno nútený odstúpiť z pozície šéfa tímu.

V súvislosti s kauzou „Horner“ možno povedať len toľko, že k jej rozuzleniu malo pôvodne dôjsť už v piatok. Vyšetrovanie však napokon pokračuje a finálny rezultát sa zrejme tak skoro nedozvieme.

„Očakávam, že by vyšetrovanie mohlo pokračovať aj po predstavení v poradí dvadsiateho monopostu Red Bullu, ktoré je naplánované na budúci štvrtok,“ uviedol reportér Sky Sports Craig Slater. „A ktovie, možno sa celá kauza uzavrie až po predsezónnych testoch,“ doplnil.