logo F1online.skF1online.sk

Waché smeruje do Ferrari, tvrdí BBC

Pierre Waché
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár10. 2. 2024

Očakáva sa, že s príchodom Lewisa Hamiltona do Ferrari sa tím z Maranella posilní o niekoľko signifikantných inžinierov z konkurenčných stajní. Jedným z nich by mohol byť Pierre Waché, technický riaditeľ Red Bullu.

S informáciou o Wachého možnom prestupe do Ferrari prišlo britské BBC. Renomovaný redaktor Andrew Benson uvádza, že „mnoho ľudí“ v padoku je presvedčených o tom, že pravá ruka Adriana Neweyho „je len krôčik od toho, aby v nie príliš vzdialenej budúcnosti zamierila do Talianska.“

Waché je spoločne s Neweym jedným z hlavných strojcov úspechu Red Bullu. Francúz je spoluautorom monopostov RB18 a RB19, ktoré si v rukách Maxa Verstappena podmanili celé štartové pole.

Zatiaľ čo Waché možno „zmení dres“, Adrian Newey sa nechal počuť, že s určitosťou zostane v Red Bulle – a to aj napriek tomu, že Christian Horner, s ktorým tvorí nerozlučnú dvojku, bude pre rozposielanie nevhodných obrázkov podriadeným možno nútený odstúpiť z pozície šéfa tímu.

V súvislosti s kauzou „Horner“ možno povedať len toľko, že k jej rozuzleniu malo pôvodne dôjsť už v piatok. Vyšetrovanie však napokon pokračuje a finálny rezultát sa zrejme tak skoro nedozvieme.

„Očakávam, že by vyšetrovanie mohlo pokračovať aj po predstavení v poradí dvadsiateho monopostu Red Bullu, ktoré je naplánované na budúci štvrtok,“ uviedol reportér Sky Sports Craig Slater. „A ktovie, možno sa celá kauza uzavrie až po predsezónnych testoch,“ doplnil.

Súvisiace články

Diskusia