logo F1online.sk

Ak niekto s Ferrari uspeje, tak Lewis, nazdáva sa Bottas

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© DPPI/Alfa Romeo
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2024

Získať titul s Ferrari nedokáže len tak hocikto. Svoje by o tom vedeli povedať napríklad Fernando Alonso a Sebastian Vettel, ktorým sa to v priebehu rokov nepodarilo aj napriek tomu, že boli považovaní za najlepších z najlepších. Valtteri Bottas však verí, že tam kde neuspeli Španiel s Nemcom, uspeje jeho bývalý tímový kolega Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton započal kariéru vo farbách McLarenu, odkiaľ následne zamieril do Mercedesu. V oboch svojich doterajších pôsobiskách zožal úspech, keď sa tešil so zisku hneď niekoľkých titulov. Napíše obdobne úspešný príbeh aj s Ferrari? Valtteri Bottas je presvedčený, že áno.

„Som si istý, že pokúsiť sa dostať na vrchol s Ferrari bude pre neho vzrušujúca výzva,“ uviedol niekoľkonásobný vicemajster sveta. „Ak to niekto dokáže, tak on. Domnievam sa, že sa v tíme usadí už po niekoľkých pretekoch, a potom sa bude už len zlepšovať.“

Hoci má Fín z prestupu bývalého tímového kolegu do Ferrari radosť, priznáva, že rovnako ako zvyšok formulovej obce, ani on nečakal, že sa k niečomu takémuto sedemnásobný šampión odhodlá.

„Nepredpokladal som, že k tomu dôjde,“ poznamenal víťaz dovedna desiatich veľkých cien. „V duchu som si hovoril, že zostane v Mercedese. Taká je však Formula 1,“ pokrčil ramenami 34-ročný pretekár.

„Stalo sa, čo sa stalo a myslím si, že učinil dobrý krok. Rozhodol sa, ako sa rozhodol a začne písať novú kapitolu života. V každom prípade sa jedná o veľký prestup, ktorý spôsobí pohyb na trhu s jazdcami,“ uzavrel Bottas.