logo F1online.sk

Rokujem o predĺžení spolupráce s Alpinom, prezradil Gasly

Pierre Gasly
© Renault SAS
Tomáš Masár
Tomáš Masár8. 2. 2024

Zásluhou Lewisa Hamiltona a jeho prestupu do Ferrari sa na trhu s jazdcami už čoskoro zomelie bitka o kvalitných a dostupných pretekárov. Jedným z pilotov, ktorý by si mohol kariérne polepšiť, je aj Pierre Gasly. Francúz však zrejme zotrvá v Alpine, s ktorým rokuje o predĺžení spolupráce.

Pierre Gasly síce nepatrí k úplnej špičke, ale je považovaný za jedného z tých lepších pretekárov štartového poľa. Pre taký Mercedes by mohol byť ideálnou náhradou za Lewisa Hamiltona a tímovou dvojkou.

Francúz sa však „zmeniť dres“ zrejme nechystá. V rozhovore po predstavení nového monopostu A524 totiž naznačil, že mieni zotrvať v Alpine, s ktorým už usilovne rokuje o predĺžení kontraktu.

„Pre väčšinu ľudí bol Hamiltonov prestup prekvapením,“ nechal sa počuť 28-ročný Francúz. „Zmenila sa tým, pochopiteľne, situácia na trhu s jazdcami a započal šialený prestupový kolotoč. Ja som však už rok súčasťou Alpinu. Poznám projekt, na ktorom pracujem a rokujem o predĺžení zmluvy, ktorá mi vyprší na konci roka.“

„Myslím si, že v mojom prípade je situácie vcelku jasná. Momentálne ma zaujíma iba to, čoho bude naše auto schopné. V konečnom dôsledku mi ide o to, aby som sa pohyboval vpredu. Verím, že s Alpinom mi to bude umožnené. Mám 28 rokov, som v najlepších rokoch, mám dostatok skúseností a pracujem na to, aby som bol vpredu. Chcem bojovať o víťazstvá, pódiá a pohybovať sa na špici.“

Gasly je neochvejne presvedčený o tom, že Alpine má na úspech všetky správne nástroje. Rovnako zmýšľa podľa všetkého aj jeho tímový kolega Esteban Ocon. I ten mieni zotrvať v Alpine, hoci jedným očkom poškuľuje po sedačke v Mercedese.

„Všetko je v štádiu riešenia. Rozhovory napredujú,“ povedal Gasly. „Nazdávam sa, že sa rokovania zintenzívnia po niekoľkých pretekoch – ak sa tak už nestalo. Ja sa však sústredím na pretekanie a na tento typ práce mám svoj právny tím. Zameriavam sa na to, aby som si počínal čo najlepšie po jazdeckej stránke – to je to, na čom mi záleží. Chcem podávať dobré výkony a vydať zo seba absolútne maximum.“

„Päťsto ľudí pracovalo vo dne v noci na tom, aby bolo toto auto čo najlepšie, je preto mojou psou povinnosťou vydupať z neho toľko, koľko sa len bude dať,“ dodal Gasly.

Súvisiace články