logo F1online.sk

Wolff sa pokúsi získať Verstappena, hovorí Marko

Max Verstappen a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 2. 2024

Ako odpovedať na takýto krok Lewisa Hamiltona? Toto Wolff sa momentálne nachádza v nezávideniahodnej situácii. Prišiel o svoju tvár a svoj najväčší kasový trhák. Podľa nejedného názoru musí odpovedať razantne a získať do svojho tímu veľkú hviezdu, ktorá nechá zabudnúť na Lewisa Hamiltona. Problém je však v tom, že takých na trhu niet.

Na štartovom rošte máme momentálne troch majstrov sveta. Max Verstappen má s Red Bullom dlhodobú zmluvu a opúšťať tento tím za aktuálnych okolností by bolo bláznovstvo, Lewis Hamilton práve šokoval svet Formuly 1 prestupom do Ferrari a zostáva už len Fernando Alonso. Podľa mnohých je práve španielsky pretekár najlepšia šanca pre Mercedes z jazdeckého aj marketingového hľadiska.

Čo keby však Wolff odpovedal na senzáciu ešte väčšou senzáciou? Veď aj prestup Lewisa Hamiltona do Ferrari sa zdal takmer nemožný (presne tieto slová použil aj Toto Wolff), tak prečo sa nepokúsiť o angažovanie Maxa Verstappena? „Toto sa pokúsi získať Maxa, ale nebude úspešný,“ vyhlásil poradca Red Bullu Helmut Marko pre Sport.de.

„Max má dobrú pamäť a nezabudol, čo o ňom v Mercedese narozprávali. Zrážka v Silverstone v roku 2021 a finále sezóny v Abú Zabí sú toho príkladom,“ dodal Marko.

Hamilton stratil dôveru v Mercedes

Dôvody a dôsledky prestupu do Ferrari zostávajú nateraz zahalené rúškom špekulácií a dohadov. Podľa niektorých je za tým prostá túžba po zmene, podľa samotného Hamiltona naplnenie detského sna a podľa ďalších – hlavne neprajníkov Mercedesu a tiež samotného Marka – je za tým prostá nedôvera v budúcnosť stajne z Brackley.

„Toto je tá najlepšia vec, aká sa mohla Formule 1 stať,“ prehlásil poradca Red Bullu. „Ja za tým vidím dva dôvody: prvým je fascinácia Ferrari, druhým Hamiltonova nedôvera k Mercedesu. Myslím si, že tento prestup naštrbí priateľské vzťahy medzi Wolffom a Fredom Vasseurom. Wolff vlastne vždy podporoval Vasseura vo Formule 2 a teraz sa stalo niečo takéto.“

Rakúšana bude tiež veľmi zaujímať, ako sa vyvinie interný súboj vo Ferrari. Bitka Hamiltona s Charlesom Leclercom priláka ďalší záujem, čo Formule 1 rozhodne neuškodí. „Leclerc je silnejší na jedno kolo, ale Hamilton je zas lepší v priebehu celej sezóny. Práve Hamilton sa bude politicky presadzovať ako globálna superhviezda Ferrari,“ prorokuje Marko.