logo F1online.sk

S Lewisom možno odíde aj Bono, hovorí Wolff

Lewis Hamilton a Peter Bonnington
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár4. 2. 2024

Lewis Hamilton si po skončení nadchádzajúcej sezóny zbalí kufre a z Mercedesu prestúpi do Ferrari. Pravdepodobne však neobíde naprázdno. Do Maranella s ním zrejme poputuje pretekový inžinier Peter Bonnington.

Pri prestupe top pilotov z tímu do tímu menia častokrát pôsobisko aj ich pretekoví inžinieri. Rovnako by to mohlo byť aj v prípade Lewisa Hamiltona a Petera Bonningtona. „Bono“, ako znie inžinierova prezývka, má so sedemnásobným šampiónom vytvorené veľmi pevné puto, a preto je pravdepodobné, že takisto ako pilot Mercedesu, aj on prestúpi do Ferrari. Rozhodnutie síce ešte prijaté nebolo, ale Toto Wolff si mieni so 48-ročným Britom čoskoro pohovoriť.

„V najbližších niekoľkých mesiacoch to (Bonov odchod do Ferrari, pozn. red.) bude predmetom diskusií,“ vyslovil sa šéf Mercedesu. „Zatiaľ som Bona informoval iba o Hamiltonovom prestupe, na čo zareagoval slovami: ´To má byť prvoaprílový žart?´“

O žart sa rozhodne nejedná, Hamilton to myslí s odchodom smrteľne vážne. Navyše, podľa portálu Formu1a.uno by do Ferrari nemusel zlanáriť iba Bona, ale hneď niekoľko špičkových inžinierov z garáže Mercedesu, ako aj iných stajní.