logo F1online.sk

Nič sa nemení. K Hamiltonovi s Russellom budeme pristupovať rovnako, ubezpečuje Wolff

Lewis Hamilton a George Russell
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár3. 2. 2024

Vzhľadom na to, že Lewis Hamilton spojil svoju budúcnosť s Ferrari, sa tímovou jednotkou Mercedesu stane už čoskoro George Russell. Nie však v nadchádzajúcej sezóne. V tej budú mať obaja piloti strieborných šípov údajne rovnakú východiskovú pozíciu.

Sedemnásobný šampión sa o rok prezlečie do červených farieb a svojmu súčasnému zamestnávateľovi sa takpovediac otočí chrbtom. Nebolo by preto žiadnym prekvapením, keby Mercedes v nadchádzajúcej sezóne dával do popredia Georgea Russella. Toto Wolff však tvrdí, že k ničomu takému nedôjde. Šéf druhého tímu uplynulej sezóny hovorí, že k obom svojim jazdcom bude pristupovať rovnako – tak, ako tomu bolo doteraz.

„Myslím si, že vždy som sa ako šéf tímu – a všetci v Mercedese – usilovali byť transparentní a spravodliví,“ nechal sa počuť 52-ročný Rakúšan. „V tomto smere sa v roku 2024 nič nezmení. Vďačíme za to našim princípom a tomu, ako pristupujeme k pretekaniu. Týmito princípmi sa budeme riadiť aj naďalej a som si istý, že pretekári to budú rešpektovať.“

Bude mať však Lewis prístup k najtajnejším tímovým „spisom“? Nuž, do tých pre rok 2026 pochopiteľne nahliadnuť môcť nebude, ale ostatné informácie – špecificky vývoj budúcoročného monopostu -, mu zrejme Mercedes nijak zvlášť nezatají. Toto Wolff je totiž presvedčený o tom, že tohtoročné a nadchádzajúce auto sa budú odlišovať iba nepatrne.

„Tým, či bude mať Lewis prístup k vývoju budúcoročného monopostu, sa budeme ešte zaoberať. Predpisy pre rok 2025 sú však takmer identické s tými tohtoročnými. Kým sa začneme zaoberať vývojom auta pre rok 2025, uvážime, ktoré z informácií mu budú poskytnuté. Popravde ma to veľmi netrápi.“

„Niektorí inžinieri od nás odchádzajú do iných tímov a majú niekedy iba šesťmesačné výpovedné lehoty. O Lewisovej integrite – pokiaľ ide o zdieľanie informácií –, preto nemáme žiadne pochybnosti. Dôverujem mu a chcem sa v prvom rade postarať o to, že bude nadchádzajúca sezóna úspešná ako pre jazdcov, tak pre Mercedes. Všetci urobíme maximum pre to, aby sa tak stalo,“ uzavrel Wolff.