logo F1online.sk

Leclerc pred podpisom zmluvy vedel o príchode Hamiltona, znie z Talianska

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 2. 2024

Prestupová bomba storočia sa zrodila úplne z ničoho. Nikto to nečakal, nikto to nepredpokladal a aj keď talianske médiá milovali špekulácie spájajúce Lewisa Hamiltona s Ferrari, na svetlo sveta sa tentokrát dostali „len“ nejakých dvanásť hodín pred oficiálnym oznámením. O dvanásť mesiacov tak začneme dostávať odpovede na otázky, ktoré nás celé roky zaujímali.

Ako bude vyzerať spolupráca Lewisa Hamiltona a Ferrari? Čaká ho celkom odlišné prostredie a celkom odlišná výzva, ale lákadlo menom Ferrari a hlavne zisk titulu s týmto tímom, boli skrátka príliš silné. Dnes už nie je možné povedať, že by Hamilton prišiel do hotového tímu a neprijal výzvu. Ferrari je najväčšia výzva vo Formule 1 a celý svet sa teší, až to v roku 2025 uvidí.

„Nemyslím si, že Lewis bude hovoriť po taliansky, pretože to nie je jednoduchý jazyk. Nechá hovoriť svoju jazdu a pokúsi sa získať ôsmy titul s Ferrari,“ povedal korešpondent talianskej televízie Sky Carlo Vanzini.

„Celé to začalo ešte v noci z utorka na stredu. Neskôr popoludní sa objavili špekulácie, že sa vyskytol nejaký problém s kontraktom Carlosa Sainza. Nič nebolo podpísané a my sme sa pýtali, prečo tomu tak je. Vyskytol sa nejaký problém? Neskôr sme sa dozvedeli o Lewisovi. Bolo to šialené a nemohli sme tomu uveriť. Naši kolegovia z Corriere della Sera sa rozhodli napísať tento príbeh o Lewisovom príchode.“

„Je to manželstvo, ktoré musíte uzavrieť. Ak dobre vieme, tak za posledných desať rokov boli John Elkann a Ferrari trikrát blízko k dohode s Lewisom. Sú to však skvelé správy pre Formulu 1, pre Ferrari a pre talianskych fanúšikov,“ dodal Vanzini.

Aká však bola celková situácia vo Ferrari? Špekulovalo sa, čo na tieto novinky asi hovoria Charles Leclerc a Carlos Sainz. Dnes je jasné, že druhý menovaný si bude musieť nájsť nový tím. Podľa Talianov však boli všetky strany o všetkom včas informované.

„Pokiaľ vieme, tak Carlos má istotu, že v roku 2024 bude jazdiť za Ferrari. Takisto vieme, že si nerobí starosti. Jeho manažment a Carlos už minulý týždeň vedeli o Lewisovom príchode, rovnako tak o tom vedel Charles Leclerc pred podpisom svojej zmluvy. Carlos má otvorené možnosti, možno prestúpi do Aston Martinu alebo do Audi, s ktorým jeho otec vyhral Rely Dakar,“ povedal Vanzini.

Súvisiace články