logo F1online.skF1online.sk

Ukončí Hamilton po zisku ôsmeho titulu kariéru? Skôr si doprajem ročný sabatikal, hovorí

Lewis Hamilton
© Sebastian Kawka/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár31. 1. 2024

Mnohí formuloví velikáni sa po zisku titulu v pokročilom športovom veku rozhodli „zavesiť volant na klinec“. Bude tomu tak aj v prípade Lewisa Hamiltona? Minimálne ročnú prestávku od pretekania by si Brit doprial. Odpoveď na to, či by sa následne do Formuly 1 vrátil, alebo nie, však nateraz nepozná.

V prvých rokoch turboéry získaval Lewis Hamilton tituly ako na bežiacom páse. Následne mu však skrížil cesty Max Verstappen, ktorý ho trocha kontroverzným spôsobom obral o v poradí rekordné ôsme víťazstvo v šampionáte.

Aby toho nebolo málo, sedemnásobný šampión od tohto momentu v pretekoch ani raz nevyhral – nech sa snažil sebe viac. Napriek tomu sa chmúrnym myšlienkam nepoddáva a v F1 mieni zotrvať aj v nasledujúcich niekoľkých rokoch. Tridsaťdeväťročného pretekára totiž dopredu ženie vidina zisku rekordného ôsmeho titulu, ktorým by sa odpútal od Michaela Schumachera.

A čo potom? Znamenal by ôsmy titul automaticky koniec v F1? Odpoveď na túto otázku Brit v súčasnosti nepozná. Vie však, že minimálne ročný zaslúžený odpočinok od pretekového kolotoča by si doprial.

„Nikdy som nepovedal, že s ôsmym titulom príde automaticky koniec,“ nechal sa počuť tretí muž uplynulého ročníka pre holandský formule1.nl. „Neviem totiž, čomu by som sa venoval po skončení kariéry v F1.“

„Nemám za potreby zostať vo Formule 1 za každú cenu, ale ako som povedal: ´Nikdy nehovor nikdy.´ Pravdupovediac, neviem si predstaviť, že by som už aktívne nepretekal a len sa ponevieral po boxovej uličke.“

„Pravdepodobne by som si povedal: ´Dám si ročnú prestávku, po ktorej budem mať dvere späť stále otvorené.´ Nazdávam sa preto, že lepším riešením, ako ukončiť kariéru, by bolo dopriať si ročný sabatikal. Následne by som uvidel, či by som sa chcel ešte vrátiť, alebo nie,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia