logo F1online.skF1online.sk

Norris odhovára pilotov od prestupu k Verstappenovi: Nebolo by to múdre

Max Verstappen a Lando Norris
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 1. 2024

Nech to bude znieť akokoľvek zvláštne, pozícia pilotov ako Sergio Pérez alebo Carlos Sainz sa na prestupovom trhu posilnila. Z hry totiž vypadol jeden z najžiadanejších hráčov – Lando Norris. Ten mal nepochybne na stole dlhý zoznam záujemcov o jeho služby, ktorí si teraz budú musieť nájsť niekoho iného. Je možné, že veľký záujem mal aj Red Bull, ktorý však britský pretekár odmietol.

Norris bol považovaný za jedného z najhorúcejších kandidátov na miesto po boku Maxa Verstappena. Niektorí dúfali, že nakoniec prikývne, iní niečo také považovali za športovú samovraždu. Vyzvať trojnásobného šampióna v tíme, ktorý veľmi dobre pozná, a monoposte, ktorý je veľmi špecifický a Verstappen s ním dokáže veľmi dobre narábať, je rozhodne obrovská výzva.

Zdá sa, že Lando sa poučil zo skúseností Pierra Gaslyho, Alexa Albona a Sergia Péreza, a povedal si, že mu to nestojí za riziko. „Myslím si, že je to na dlhšiu debatu a nemôžete to povedať len takto jednoducho,“ reagoval Norris na otázku televízie Sky, či má obavy zo súboja s Verstappenom v rovnakom aute.

„Je Max jedným z najlepších jazdcov vo Formule 1? Určite. Myslím si, že to už dokázal. Vo svojom tíme sa cíti veľmi komfortne, veľa vecí je vybudovaných okolo neho, takže pre každého – a pred niekoľkými rokmi to platilo dokonca aj pre Maxa – je to ťažké,“ povedal Norris.

Nezabúdajme pritom na tú najťažšiu časť. Verstappen je v Red Bulle od roku 2016, kým jeho potenciálne nový tímový kolega by začínal úplne od nuly a musel by sa všetko naučiť – autom počínajúc a ľuďmi končiac. „Keď prídete do tímu, ste v pozícii, že môžete niekoho hneď vyzvať? Ste v pohode s niečím takým?“ pýta sa Norris.

„Myslím si, že odpoveď je pre každého jazdca ‚nie‘. Trvá nejaký čas, kým sa prispôsobíte, a trvá, kým si nájdete svoje miesto. Postaviť sa proti najlepšiemu jazdcovi na svete za takejto situácie nie je to najlepšie rozhodnutie. Nie je to múdry krok. Rád by som si však zajazdil proti Maxovi. Užil som si niektoré naše spoločné súboje a teším sa na ďalšie v tejto sezóne,“ odkázal Norris.

Cieľ je teda jasný: replikovať Verstappenov úspech, ale vo farbách McLarenu. Dostať sa do rovnakej pozície, len s vlastným tímom. „Presne taký je plán!“ potvrdil Norris.

Súvisiace články

Diskusia