logo F1online.sk

Nové Ferrari je veľmi odlišné, hovorí Gené

Carlos Sainz a Marc Gené
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 1. 2024

Už len asi mesiac a na všetky zimné špekulácie môžeme zabudnúť. Ako povedal aj technický riaditeľ Mercedesu James Allison, tímy aktuálne poznajú len svoju stranu rovnice. Zvyšok začneme odkrývať na predsezónnych testoch a prvých pretekoch sezóny. Momentálne všetci pracujú naplno. Platí to aj pre Ferrari, ktoré podľa svojho ambasádora Marca Geného skutočne splnilo svoj cieľ a kompletne zmenilo svoje auto.

Dnes je jasné, že okrem Red Bullu pristúpili všetky tímy k svojim konceptom nesprávne. Mercedes, Ferrari, Alpine a ďalší už potvrdili, že museli kompletne zmeniť svoje monoposty, čo neprekvapí. Podľa ambasádora Ferrari Marca Geného splnil tím svoj cieľ aspoň v tom zmysle, že na simulátore sa nové auto správa „veľmi odlišne“.

Bývalý pretekár povedal pre Mundo Deportivo: „Môžem vám povedať len, čo nám hovorí simulátor a čo hovoria jazdci na simulátore. Musíme si ešte počkať, kým uvidíme auto na trati, čo bude 13. februára, a potom na predsezónne testy v Bahrajne. Rozhodovať sa bude len na trati,“ odkázal Španiel.

„Pocity jazdcov na simulátore sú tento rok veľmi odlišné. Je pravda, že vlani v tomto čase sme neboli stopercentne presvedčení o schopnostiach auta na simulátore,“ dodal Gené.

Najdôležitejšiu otázku však vyriekol vo filme Pelíšky legendárny Bolek Polívka: „A bude to stačiť, myslíš?“ Vyzvať Red Bull nebude jednoduché, navyše, nikto nevie, aký krok tento tím urobí v priebehu zimy. Vlani mali v Milton Keynes náskok, takže mohli vývoj uzavrieť skôr a presunúť zdroje na sezónu 2024.

„Red Bull mal vlani nezanedbateľný náskok a hovoria, že ich tohtoročné auto je ešte oveľa lepšie, takže sú určite favoritmi. Je to ťažké,“ povedal Gené. „Bolo by trochu optimistické tvrdiť, že budeme s Red Bullom bojovať o titul. Môžeme však urobiť ďalší krok a zabojovať s nimi tvrdšie.“