logo F1online.sk

Špekulácie o prestupe do Red Bullu som si užíval, priznal Norris

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 1. 2024

O Landa Norrisa sa celé roky zaujímal Red Bull, čo nahrávalo poniektorým médiám. Tie opakovane a nástojčivo tvrdili, že sa už-už schyľuje k Britovmu prestupu ku konkurencii. Rodák z Bristolu sa však nad týmito fámami iba zakaždým pousmial, pretože od začiatku vedel, že zostane verný McLarenu, s ktorým v piatok predĺžil kontrakt na niekoľko nasledujúcich rokov.

Tím z Milton Keynes si na Landa Norrisa robil zálusk už od jazdcových juniorských čias a usiloval sa oňho aj po tom, čo mu ho vyfúkol McLaren. Vedenie rakúskeho celku a dokonca aj Max Verstappen sa nechávali v priebehu rokov opakovane počuť, že by sa spolupráci s 24-ročným Angličanom vonkoncom nebránili.

Slová popredných predstaviteľov Red Bullu mali za následok, že sa celej veci chytilo niekoľko bulvárnejšie orientovaných médií, ktoré považovali Norrisov prestup do Red Bullu za takmer hotovú vec. Pilot McLarenu sa však nad takýmito a obdobnými informáciami iba v duchu smial. Dobre totiž vedel, že nič z toho sa nestane – teda aspoň v blízkej budúcnosti.

 „Špekulácie o prestupe som si pravdupovediac užíval,“ prezradil šiesty muž uplynulého šampionátu. „Veľkú pozornosť som im však nevenoval. V prvom rade sa vždy sústredím na to, na čo sa mám,“ doplnil vzápätí.

Norris predĺžil zmluvu s McLarenom s dvojročným predstihom. Prečo tak skoro? Brit vraj na jednej strane nevidel dôvod otáľať, a po druhé, chcel vyslať signál smerom dovnútra tímu, že nemá ani v najmenšom zajačie úmysly.

„Som si istý, že keď ste súčasťou nejakého celku a vidíte, že jeden z vašich jazdcov je spájaný s iným tímom, nie je vám to príjemné a občas sa nad tým v mysli pozastavíte,“ poznamenal držiteľ trinástich pódiových umiestnení. „Kontrakt s McLarenom som predĺžil aj preto, aby mi v tíme o niečo viac dôverovali a zároveň ja ukázal im, že im dôverujem. Podpísanie zmluvy považujem za v súčasnosti azda najdôležitejšiu vec a mám z toho obrovskú radosť.“

„Teraz sú si v tíme viac istí tým, že som oddaný tímu. Vidia, že som si spomedzi Ferrari, Red Bullu, Mercedesu a neviem koho ešte vybral práve McLaren. Domnievam sa, že to, aby som podpísal zmluvu, bolo dôležitejšie pre nich ako pre mňa. Mňa topánka až tak netlačila, pretože som si všetky tieto špekulácie a konšpirácie v súčasnosti a aj predtým náležite užíval,“ dodal Norris.