logo F1online.sk

Taliani tvrdia, že poznajú platové podmienky Leclercovho kontraktu. Na koľko si Monačan príde?

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 1. 2024

V tábore Tifosi vládne v posledných niekoľkých dňoch nadšenie. Miláčik Ferrari Charles Leclerc predĺžil kontrakt s tímom z Maranella, nevedno však na koľko. Rovnako tak nie sú známe ani platové podmienky Monačanovej zmluvy – teda aspoň nám bežným smrteľníkom. Taliansky denník Corriere della Sera totiž tvrdí, že on týmito údajmi disponuje.  

Už dávnejšie sme vás informovali o tom, že spomedzi jazdcov Ferrari si budú chcieť Taliani ako prvé poistiť služby Charlesa Leclerca – a tak sa aj stalo. Monačanovi mal kontrakt vypršať po skončení nasledujúcej sezóny, ale podľa Corriere della Sera zotrvá v Maranelle minimálne do roku 2028.

Súčasťou zmluvy má byť aj klauzula o prerušení kontraktu, ktorú môže Leclerc uplatniť najskôr po roku 2026. Určite vás tiež zaujíma, na koľko si vlastne Monačan ročne príde. Corriere della Sera tvrdí, že v najbližších dvoch sezónach na zhruba 30 miliónov eur.

Pokiaľ sa Leclerc v nadchádzajúcich rokoch rozhodne nevyužiť výstupnú klauzulu a v Scuderii zotrvá, platovo si výrazne polepší. Plat 26-ročného pilota by mal postupne porásť až do výšky 50 miliónov. V prípade, že pretekár Ferrari zaknihuje aj nejaké to víťazstvo či nedajbože zvíťazí v šampionáte, môže samozrejme počítať aj so štedrými bonusmi.

V súvislosti s Leclercovým tímovým kolegom Carlosom Sainzom médiá nateraz mlčia. Rozhovory údajné prebiehajú, ale v akom sú štádiu, azda nikto nevie. Navyše, Sainz je v súčasnosti čím ďalej tým viac spájaný s prestupom do Audi, takže nie je vylúčené, že rady Ferrari v blízkej budúcnosti opustí.

Súvisiace články