logo F1online.skF1online.sk

Ferrari vraj predstaví nový monopost iba prostredníctvom online prezentácie

Ferrari SF23
© Ferrari
Tomáš Masár
Tomáš Masár24. 1. 2024

Predstavenie vlaňajšieho auta Ferrari sa nezaobišlo bez veľkej šou a silných slov, na ktoré sa výkonmi na trati nenadviazalo. Z tohto dôvodu sa Scuderia v tomto roku údajne rozhodla pristúpiť k odhaleniu nového monopostu s väčšou pokorou a urobiť tak iba online formou.

Už nejaký ten piatok vieme, že monopost Ferrari s dočasným označením „676“ uzrie svetlo sveta 13. februára. Viacero médií sa však zhoduje, že sa tak nestane na obvykle slávnostnom podujatí, ale iba prostredníctvom online prezentácie.

Ferrari sa totiž chce vyvarovať fiasku z minulého roka, keď na veľkolepom podujatí vo Fiorane padali silácke reči, ako napríklad z úst Carlosa Sainza: „Naším cieľom pre rok 2023 bude dosiahnuť ešte lepšie výsledky ako v minulej sezóne (ročníku 2022, pozn. red.), priniesť domov viac víťazstiev a byť konzistentnejší. Najväčšou métou bude vyhrať oba šampionáty, urobíme všetko pre to, aby sme to dosiahli.“

Sainza doplnil výkonný riaditeľ Benedetto Vigna, ktorý utrúsil, že auto pre rok 2023 bude „bezprecedentné z hľadiska rýchlosti“. Lenže nebolo. Ako vieme, tím z Maranella zaostal za svojimi očakávaniami na míle ďaleko, keďže sa z víťazstva v šampionáte netešil a dovedna vyhral iba jedny preteky.

Vzhľadom na to, že má Ferrari vlaňajší neúspešný ročník ešte stále v čerstvej pamäti, sa monopost pre nadchádzajúcu sezónu vraj rozhodne uviesť na trh v tichosti. Podľa AutoSprint Ferrari zverejní iba online prezentáciu s cieľom zmierniť nadmerné očakávania a vyhnúť sa mediálnemu humbuku.

Pokiaľ sú informácie pravdivé a nový výtvor z garáže Ferrari sa 13. februára predstaví len v online priestore, nepotrvá dlho, kým sa po prvýkrát ocitne na trati. Stane sa tak o týždeň neskôr na predsezónnych testoch v Bahrajne.

Súvisiace články

Diskusia