logo F1online.sk

Ideálna jazdecká zostava podľa Günthera Steinera: Verstappena dopĺňa Rakúšan

Niki Lauda
© McLaren/Twitter
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 1. 2024

Günther Steiner v jednom z najnovších rozhovorov prezradil, z ktorých dvoch jazdcov by pozostávala jeho ideálna jazdecká zostava. Tirolčan by si do tímu neprekvapivo vybral úradujúceho šampióna Maxa Verstappena, ktorého by doplnil zosnulý Niki Lauda.

Steiner, s ktorým pred niekoľkými dňami ukončil spoluprácu americký Haas, by do svojho vysnívaného tímu obsadil dvoch trojnásobných majstrov sveta – Maxa Verstappena a Nikiho Laudu.

O to, kto by bol v takomto prípade tímovou jednotkou, sa držiteľ talianskeho a amerického občianstva nepodelil. Z uvedeného však vyplýva, že navrch by mal o niečo predsa len Verstappen.

„Vybral by som si Maxa (Verstappena) a Nikiho Laudu,“ uviedol na podujatí Autosport International Günther Steiner. „Vo svojej dobe bol pretekárom, ktorý aj napriek tomu, že nebol (vždy) najrýchlejší, dosahoval dobré výsledky a okrem toho s ním bola zábava.“

Po hypotetickej otázke obdržal Steiner otázku o čosi záludnejšiu: Kto z dvojice pretekárov Haasu si v roku 2023 počínal lepšie? Na túto tému Tirolčanovi dvakrát do reči nebolo. „Máš sestru a brata?“ odvetil redaktorovi Steiner. „Keby som sa ťa spýtal, koho máš radšej, čo by si mi povedal?“

„Myslím si, že obaja sú dobrí jazdci. Nico v minulom roku ukázal, že v kvalifikácii je podľa mňa jeden z najlepších vo Formule 1. Na druhej strane, pokiaľ by ste dali Kevinovi dostatočne dobré auto, pohyboval by sa vpredu,“ poznamenal diplomaticky Steiner.