logo F1online.sk

Ralf Schumacher nepovažuje Ferrari za hrozbu pre Red Bull. Dôvodom sú jazdci

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 1. 2024

Sú jazdci najväčšou slabinou Ferrari? Nuž, minimálne z vyjadrení Frédérica Vasseura môžeme usúdiť, že v tíme si to nemyslia. Ralf Schumacher je však iného názoru a on považuje práve pilotov za dôvod, prečo Scuderia nebude v nasledujúcej sezóne vyzývateľom Red Bullu.

Vasseur po skončení sezóny na verejnosti prezentoval, že jazdci predstavujú najmenší problém Ferrari a preto je rozumné podpísať s nimi nové zmluvy ešte pred štartom ročníka 2024. Máme druhú polovicu januára a ešte sa tak nestalo. Mohli by v Maranelle predsa len spochybňovať svojich jazdcov? Na túto otázku je ešte skoro, keďže ani jedna zo strán sa s podpismi nemusí ponáhľať.

Bývalý pilot Ralf Schumacher však označil práve Charlesa Leclerca a Carlosa Sainza za problém, zvlášť keď ich porovnáme s jazdcami Mercedesu a McLarenu. Práve tieto dva tímy by spolu so Scuderiou mali v novej sezóne ohrozovať pozíciu Red Bullu. V podcaste Formula For Success označil bývalý pilot Williamsu či Toyoty práve Mercedes a McLaren za najväčších vyzývateľov Red Bullu. Keď ho zahriakol moderátor podcastu Eddie Jordan, či náhodou nezabudol na Ferrari, Nemec reagoval, že nezabudol.

„Nie, nezabudol som na Ferrari,“ pokrútil Schumacher hlavou s tým, že taliansky tím opomenul úmyselne. Dôvod, prečo podľa jeho názoru nemôže Scuderia vyzvať Red Bull, sú práve jazdci.

„Mohli by im konkurovať, ale podľa mňa pri ich jazdcoch nikdy neviete, čoho sa dopustia. Vedú preteky a dostanú hodiny alebo do niečoho narazia – nemyslím tým, že narazia do seba, skrátka robia zbytočné chyby, čo je pre mňa veľmi prekvapivé,“ pokračoval Ralf.

„Myslím si, že Fred Vasseur zatiaľ odvádza skvelú prácu. Môžete sledovať, že ako skupina spoločne rastú a spoločne sa trochu zomkli. Robia menej chýb než kedysi a ich zastávky v boxoch sú veľmi dobré. V súčasnosti ich však nevidím ako najväčšieho kandidáta na titul, ale možno sa mýlim,“ povedal Ralf Schumacher.

Ten sa už teší na novú sezónu, ktorá bude dobrým testom aj pre Ferrari. Už úvod sezóny vraj poskytne potrebné indície, z ktorých bude možné posúdiť formu všetkých tímov vrátane Scuderie. „Uvidíme, ako na tom sú už na predsezónnych testoch alebo v prvých dvoch pretekoch. Potom to bude podľa mňa ľahšie posúdiť,“ dodal šesťnásobný víťaz veľkej ceny.

Súvisiace články