logo F1online.sk

Máme najlepšiu jazdeckú dvojicu vo Formule 1, vyhlásil Brown

Lando Norris, Zak Brown, Oscar Piastri, Andrea Stella
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 1. 2024

Jazdecká dvojica tímu McLaren patrí nepochybne medzi najkvalitnejšie vo Formule 1. Oscar Piastri predvádzal vo svojej nováčikovskej sezóne úchvatné výkony a Lando Norris sa už etabloval medzi hviezdy. Úlohou vedenia tímu je udržať ich pokope, nedopustiť prílišnú rivalitu a dodať im auto s víťazným potenciálom.

Zak Brown je ochotný urobiť všetko a ešte oveľa viac, aby oboch udržal v tíme čo najdlhšie. S Landom Norrisom chce podpísať novú zmluvu s dvojročným predstihom a Oscara Piastriho si dokázal zaistiť do konca sezóny 2026. O schopnostiach tých dvoch nikto nepochybuje, mnohí si myslia, že tvoria najlepšiu jazdeckú dvojicu vo Formule 1. Pridal sa k nim, pochopiteľne, aj ich šéf.

„Potrebujete dvoch najlepších jazdcov na svete. Myslím si, že máme najlepšiu jazdeckú dvojicu vo Formule 1,“ prehlásil Brown pre televíziu Sky. Toho však čaká pomerne neľahká úloha. Ak chce Norrisa udržať, jedinou cestou je postaviť mu víťazné auto, čo je vo Formule 1 tá najväčšia a najťažšia úloha.

„S oboma máme trochu čas a priestor k dobru, ale keď to chcete tak povedať, tak Lando je určite žiadaný tovar. Radi by sme si ho teda poistili skôr ako neskôr. Myslím si však, že sa mu v McLarene veľmi páči – jeho snom je vyhrávať preteky a spoločne získať titul majstra sveta. Myslím si, že Lando staví všetko na to, že to s nami dosiahne,“ povedal Brown.

Hrozba odchodu je však stále tu a je prítomná. Je možné, že Norris sa s podpisom novej zmluvy s McLarenom nebude ponáhľať. Tím sa teraz musí činiť a primäť svoju jazdeckú hviezdu, aby svoju budúcnosť spojila práve s továrňou vo Wokingu. Zdá sa, že teraz majú všetko, infraštruktúru, zázemie, kvalitných ľudí a zdroje. Chýbajú už „len“ víťazstvá a tituly.

„Zdroje teraz máme presne na tom správnom mieste. Sme ziskový pretekársky tím, čo je skvelé. Maximálne sme naplnili rozpočtový strop. Zdroje už nebudú prekážkou pri získavaní čohokoľvek, vrátane jazdcov,“ povedal Brown.