logo F1online.skF1online.sk

Sen o najvyššom stupienku ma poháňa vpred, prehlásil Hamilton

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 1. 2024

Do roku 2022 ťahal Lewis Hamilton neuveriteľnú šnúru, keď dokázal zvíťaziť aspoň raz v každej sezóne, do ktorej nastúpil. Fantastická séria sa však skončila a dnes čaká sedemnásobný šampión na triumf už viac ako dva roky. Podľa vlastných slov však nemá núdzu o motiváciu.

V posledných rokoch zaznieva táto otázka často. Lewis vyhrával toľko a taký dlhý čas, že náhly pád z Olympu môže znamenať stratu motivácie a radosti z pretekania. Neraz to však vyzerá, že pravý opak je pravdou a minimálne z pohľadu na výsledky tomu rozhodne nič nenasvedčuje. Dnes Hamilton hovorí, že ho vpred poháňa jediné. „Je to sen o pohľade na môj tím z najvyššieho stupienka na pódiu,“ prehlásil.

„Je to jedna z najúžasnejších vecí, keď sa môžete obzrieť za seba a sledovať vlajku svojho národa a poď ňou svoj tím. Pamätám si na svoje prvé víťazstvo s týmto tímom. Mám fotku z Austrálie z roku 2015, na ktorej vidieť členov tímu v slzách – bolo jednoducho úžasné byť toho súčasťou,“ hovorí Hamilton.

„Z veľkej časti ma poháňa aj táto sila. Túžba po ďalšom titule je toho taktiež súčasťou. Pokračovanie v práci s tímom na projektoch ako Mission 44 je ďalšou časťou. Neviem, kam až to môže zájsť, a snažím sa to rozšíriť, ale na to potrebujem získať viac peňazí,“ dodal sedemnásobný šampión.

Kedy však bude Mercedes opäť vyhrávať? To je najdôležitejšia otázka. Za posledné dva roky sa uskutočnilo presne 44 veľkých cien a tím mnohonásobných šampiónov zvíťazil len raz. Hamilton však pripomenul, že Mercedes nebol dominantnou silou ani keď doň prichádzal ešte v roku 2013.

„Keď som sem prestupoval, bolo to vzrušujúce. Očakávali sme, že štart bude nanič, pretože tím nemal za sebou veľké úspechy, takže išlo o čisté vzrušenie z novej výzvy. Bol som nový člen tímu, ktorý všetko a všetkých spoznával. Teraz sa poznáme už roky a v celom tíme máme skvelé vzťahy, takže ide o iný typ vzrušenia,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia