logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Titul s Red Bullom by pre mňa nič neznamenal

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár5. 12. 2023

Christian Horner sa prednedávnom vyslovil, že manažment Lewisa Hamiltona kontaktoval v uplynulom ročníku vedenie Red Bullu s cieľom preskúmať možnosti na prestupovom trhu. Sedemnásobný šampión však túto informáciu poprel a uviedol, že to bolo presne naopak. Kto z vyššie menovaných hovorí pravdu a kto zavádza, nevedno. Jedno je však isté: Hamilton zostáva v Mercedese, s ktorým hodlá krôčik po krôčiku napredovať a k titulu sa dopracovať takzvanou mravenčou, a teda poctivou prácou.  Prísť do tímu, ktorý disponuje dominantným autom a dostať sa k majstrovskej trofeji bez predošlého pričinenia, by rekordérovi v počte víťazstiev totiž nebolo po chuti.  

V utorok sú to presne dva roky od momentu, kedy sa Lewis Hamilton naposledy tešil z víťazstva v pretekoch. Hornerove tvrdenia o Hamiltonovej snahe presunúť sa do v súčasnosti dominantného Red Bullu, ktorý víkend čo víkend poľahky vyhráva, preto dávajú zmysel.

Hamiltona samotného však prestup do Red Bullu vraj neláka – a má na to hneď dva dôvody. Po prvé, je plne oddaný Mercedesu. „Myslím si, že podpisom (novej zmluvy) som ukázal svoj záväzok voči tímu,“ prehlásil 38-ročný Brit, ktorý však priznal, že vábeniu víťazného tímu by rovnako ako ostatní jazdci odolával len ťažko.

„Buďme realisti. Každý jeden jazdec, ktorý tu preteká, sníva o tom, že sa raz ocitne vo víťaznom aute,“ uviedol Hamilton. „Za mojich mladých čias, keď som pôsobil v McLarene a nemal veľa úspechov, by to bolo pre mňa oveľa atraktívnejšie.“

„Každý zo súčasných jazdcov upriamuje svoju pozornosť na auto Red Bullu a na to, ako rád by s ním jazdil. Ani ja netvrdím, že by som toto auto šoféroval nerád a nechcel si vyskúšať, aké je (po všetkých stránkach) dobré – to by chcel koniec-koncov každý jazdec.“

Tu sa dostávame k dôvodu číslo dva. Hamiltonovi by zbieranie víťazstiev či titulov s monopostom, o ktorého napredovanie sa žiadnym spôsobom predtým nepričinil, nespôsobilo taký blažený pocit na duši, ako vyhrávanie s autom, na ktorého výkonnostnom raste sa predtým podieľal.

„Máme za sebou dva ťažké roky. Ak sa nám podarí tvrdou prácou vybudovať víťazné auto, bude to oveľa lepší pocit, ako len nasadnúť do najlepšieho monopostu. Nasadnúť do najdominantnejšieho auta všetkých čias (a vyhrávať s ním) by pre mňa veľa neznamenalo.“

„Oveľa lepšie pre môj odkaz bude, ak pomôžem môjmu tímu napredovať, vďaka čomu budem následne schopný ich (Red Bull) poraziť,“ doplnil Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia