logo F1online.sk

Gaslyho ambiciózny cieľ pre rok 2024: Vypočuť si francúzsku hymnu

Pierre Gasly
© Renault SAS
Tomáš Masár
Tomáš Masár5. 12. 2023

Vyhrávanie v niečom pripomína závislosť. Podobne ako niektorých bližšie nešpecifikovaných látok či neduhov, ani víťazenia sa neviete nabažiť. Ten, kto raz pocit z víťazstva okúsi, sa nevie dočkať momentu, kedy na najvyšší stupienok vystúpi znova. Inak tomu nie je ani v prípade Pierra Gaslyho, ktorý by na svoj doteraz jediný triumf rád čoskoro nadviazal. V ideálnom možnom prípade už v nadchádzajúcej sezóne.

Gasly sa z víťazstva tešil na Veľkej cene Talianska 2020. Odvtedy síce zaknihoval niekoľko znamenitých výsledkov, no na najvyšší stupienok už nevystúpil. Francúz však verí, že nie je všetkým dňom koniec a v poradí druhý triumf sa onedlho dostaví. Dáva si za cieľ, aby sa tak stalo už v budúcom roku.

„Chcem, aby sa tak stalo už v roku 2024,“ vyslovil sa v podcaste Beyond The Grid Pierre Gasly. „Je to môj jasný cieľ pre budúci rok a zároveň niečo, na čom usilovne pracujem. Skutočne veľmi túžim, aby sa mi podarilo zvíťaziť, a to už v budúcej sezóne,“ poznamenal 27-ročný pretekár. „Dúfam, že v roku 2024 zaznie na pódiu Formuly 1 francúzska hymna.“

A čo ak zaznie francúzska hymna zásluhou Estebana Ocona? Gasly nesmie zabúdať na hrozbu v podobe vlastného tímového kolegu, ktorý je rovnako ako on, držiteľom francúzskeho pasu. Ak chce pilot jazdiaci pod číslom desať vyhrávať, bude v prvom rade musieť zdolávať druhého pilota Alpinu.

Gasly síce svojho krajana v uplynulej sezóne na body tesne zdolal, Ocon však doplatil na množstvo technických či iných odstúpení.  Tak či onak, aby mohol vôbec Francúz pomýšľať na víťazstvá, Alpine bude musieť poriadne zabrať.

Gasly je ale v tomto ohľade optimistický a ako sa hovorí, začína vidieť svetielko na konci tunela. „Mám pocit, že po návrate z letnej prestávky začali vzťahy, komunikácia, dôvera a všetky procesy, ktoré sme zaviedli, naozaj fungovať. Môžete to vidieť aj na výsledkoch, ktoré sme dosiahli po návrate z letnej prestávky.“

„Určite to bolo o niečo lepšie. Nazdávam sa, že ako tím podávame výkony na vyššej úrovni. Stále sme ďaleko od toho, čo chceme dosiahnuť a rovnako tak ďaleko od toho, čo chcem s týmto tímom dosiahnuť vo Formule 1 ja,“ uzavrel Gasly.

Súvisiace články