logo F1online.sk

Lichotí mi, že ma prirovnávajú k Hamiltonovi, priznal Piastri

Oscar Piastri
© Twitter/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár30. 11. 2023

Nováčikovská sezóna Oscara Piastriho bola najúspešnejšou od čias premiérového ročníka Lewisa Hamiltona v F1. Nie je preto žiadnym prekvapením, že je Austrálčan v posledných týždňoch prirovnávaný práve k britskému priam už legendárnemu pilotovi. A ako samotný mladík priznáva, vonkoncom mu to neprekáža.

Napriek tomu, že za tímovým kolegom Landom Norrisom v priebehu ročníka o čosi zaostával, možno označiť tohtoročné výkony Oscara Piastriho za mimoriadne uspokojivé. Bodaj by aj nie – veď od debutu Lewisa Hamiltona v roku 2007 bol vôbec prvým pilotom, ktorému sa počas nováčikovskej sezóny podarilo získať aspoň dve pódiá.

Vďaka tejto paralele začal byť Piastri dokonca časťou fanúšikovskej obce prirovnávaný k sedemnásobnému šampiónovi, čo ako úprimne priznal, mu nesmierne lichotí. „Takéto prirovnania sa počúvajú veľmi dobre,“ prezradil 22-ročný pretekár pre Sky Sports.

„Som však prvým človekom od Lewisovho vstupu do F1, ktorý mal počas nováčikovskej sezóny k dispozícii dostatočne konkurencieschopné auto,“ uvedomil si rodák z Melbourne. „To tomu po určitých smeroch určite napomohlo. Vo všeobecnosti mám ale pocit, že to bol z mojej strany dobrý rok.“

„Som hrdý na to, že som bojoval o pódiá, pole positions a pohyboval sa vpredu. Nazdávam sa, že som z auta a zo seba samého viackrát vyžmýkal maximum, čo za zanedbateľné rozhodne nepovažujem.“

A veru by Piastri ani nemal – Austrálčanova premiérová sezóna v F1 bola totiž skutočne solídna. K viacerým pódiám pridal hneď niekoľko najrýchlejších kôl v pretekoch, a aby toho nebolo málo, v katarskom šprinte zaknihoval svoje vôbec prvé víťazstvo. Už len na znamenité výkony nadviazať aj o rok. Čo myslíte, podarí sa Oscarovi vylepšiť tohtoročnú deviatu priečku v súťaži jednotlivcov a popreháňať tímového kolegu Landa Norrisa? Nechajme sa prekvapiť.

Súvisiace články