logo F1online.sk

Po Vettelovom vzore pomenováva autá aj Verstappen. Ako sa volá Holanďanov tohtoročný monopost?

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár29. 11. 2023

Sebastian Vettel mal počas pôsobenia v F1 pomerne zvláštnu záľubu – pomenovať každý zo svojich monopostov. Vedeli ste však, že sa v tomto štvornásobným šampiónom inšpiroval aj ten trojnásobný? Veru tak, mená, respektíve prezývky, dáva autám aj Max Verstappen. Ako pomenoval svoj tohtoročný, mimoriadne úspešný Red Bull?

Julie, Kate, Kate´s Dirty Sister, Luscious Liz, Randy Mandy, Kinky Kylie, Abbey, Hungry Heidi, Suzie, Eva, Margherita, Gina, Loria, Lina, Luscilla a Honey Ryder – to je kompletný zoznam mien, ktoré v priebehu rokov rozdal Sebastian Vettel svojim monopostom.

Na prekvapenie mnohých však Nemec nie je jediný, kto má záľubu v rozdávaní prezývok neživým veciam. Po vzore Vettela pomenoval svoj tohtoročný monopost aj Verstappen, ktorý tak zrejme robí už nejaký ten piatok.

V rozhovore spred šiestich rokov sa totiž vyslovil: „Moje auto nie je dievča, je to chalan. Všetci dávajú autám ženské mená, ale ja s tým nesúhlasím – je to prosto chalan. Prečo by to malo byť dievča?“ zamyslel sa vtedy ešte len devätnásťročný Verstappen.

Holanďan svoj postoj nezmenil ani po rokoch, čo potvrdil aj v najnovšom rozhovore, v ktorom sa vyslovil takmer totožne, ako pred rokmi: „Máš z toho rovnaký pocit (keď niekto sedí v tvojom monoposte), akoby šiel na rande s tvojou priateľkou?“ opýtal sa v Abú Zabí Verstappena redaktor Viaplay. „Nemám, keďže moje auto nie je dievča,“ odvetil víťaz 54-roch pretekov.

„Všetci sa o svojich autách neustále vyslovujú, akoby boli ženského rodu, alebo ich nazývajú ženskými menami. Môj monopost je však mužského rodu. A ako sa teda volá?“ opýtal sa úradujúceho šampióna redaktor. „Rocky!“ zvolal na plné hrdlo Verstappen.

Súvisiace články