logo F1online.sk

Haas oficiálne potvrdil odchod Grosjeana aj Magnussena

Romain Grosjean
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala22. 10. 2020

Romain Grosjean informoval svojich fanúšikov o tom, že v Haase končí, vo štvrtok ráno. Zakrátko sa na Instagrame ozval Kevin Magnussen, aby všetky informácie vzápätí oficiálne potvrdil aj samotný tím. Haas si teda bude hľadať úplne novú jazdeckú dvojicu.

Slová Romaina Grosjeana sme vám už priniesli, Kevin Magnussen sa svojim sledovateľom na Instagrame prihovoril takto: “Sezóna 2020 Formuly 1 bude mojou poslednou s tímom Haas.”

S tímom som počas tých štyroch rokov zažil skvelé časy. Byť súčasťou úplne nového tímu bola výzva, ktorú som si užil. Dodala mi ohromné množstvo skúseností, ktoré mi pomohli rásť a ako jazdcovi sa rozvíjať. Chcel by som sa poďakovať Genovi (Haasovi), Güntherovi (Steinerovi) a celému tímu za ich lojálnosť a vieru vo mňa počas tých štyroch rokov,” lúči sa 28-ročný Dán.

O svojej budúcnosti zatiaľ bližšie neinformoval: “Stále pracujem na plánoch ohľadom budúcnosti, v pravý čas ich oznámim. Tento rok nám zostáva ešte šesť pretekov, som odhodlaný dať do nich všetko a ukončiť to úspešne. Ďakujem vám všetkým za vašu podporu.”

Haas počas svojho doterajšieho pôsobenia vo Formule 1 nezískal žiadne pódium. Maximom je štvrté miesto Romaina Grosjeana z Veľkej ceny Rakúska 2018. Pre tento tím to bol vôbec najlepší ročník, v celkovom hodnotení obsadil piatu priečku.

“Chcem sa poďakovať obom, Romainovi aj Kevinovi, za ich tvrdú prácu,” hovorí Günther Steiner, šéf Haasu. “Romain zohral kľúčovú úlohu v našom tíme. Hľadali sme jazdca, ktorý bude rýchly ale aj skúsený. Jeho výsledky zo začiatku roka 2016 boli odmenou, nie iba za jeho talent, ale tiež za ohromné úsilie, ktoré tím vynaložil, aby sa dostal v tej sezóne na štartový rošt.”

“Keď sa Kevin pripojil o rok neskôr, zbadali sme okamžitý prínos. Obe autá zbierali body, a v Monaku sme prvýkrát bodovali s oboma. Máme plno dobrých spoločných spomienok, hlavne na sezónu 2018, v ktorej sme skončili na piatom mieste. Bol to len náš tretí ročník,” rekapituluje Steiner. “Romain a Kevin sa pod tento úspech podpísali veľkými písmenami.”