logo F1online.sk

Temný mrak zastrel celú moju sezónu, hovorí s ľútosťou Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 11. 2023

Si len taký dobrý, aké dobré boli tvoje posledné preteky. Stará pravda, ktorá Carlosovi Sainzovi celkom pokazí prázdniny. Španielsky pretekár bol v tejto sezóne na koni, vyhral v Singapure a dve veľké ceny pred koncom mal pred tímovým kolegom Charlesom Leclercom 28-bodový náskok. Posledné dva víkendy však vyniesli späť na piedestál Monačana.

Iste, Veľká cena Singapuru je a určite aj zostane najsvetlejším okamihom sezóny Ferrari. Aj Carlos Sainz vtedy predviedol nemálo zo svojho jazdeckého umu a inteligencie, ale Charles Leclerc strhol parádnymi výkonmi v Las Vegas a Abú Zabí emócie všetkých Tifosi na svoju stranu. Dve druhé miesta okorenené urputnou snahou vybojovať pre svoj tím druhé miesto Pohára konštruktérov posadili späť na koňa monackého pretekára.

Sainz sa v Las Vegas a Abú Zabí potácal (nie vždy vlastnou vinou) ďaleko vzadu. S Leclercom napokon prehral o šesť bodov a sám vie, že po nešťastnom a nevydarenom závere roka zostala za celou jeho sezónou pachuť horkosti. „Myslím si, že som mal slušný rok. Boli sme viac konzistentní a trochu viac sme zažiarili,“ povedal Sainz.

„Nie som spokojný s týmito dvoma záverečnými víkendami, ktoré na moju sezónu vrhajú temný mrak. Myslím si, že som mal oveľa lepší rok, než ukázali tieto preteky. Všetko sa pokazilo za dosť dramatických okolností, ale je to tak, ako to je. Niekedy to takto skrátka chodí,“ hovorí rodák z Madridu.

„Zvyčajne je koniec sezóny mojou najväčšou prednosťou. Tento rok to však z nejakého dôvodu neplatilo. Je čas sa posadiť, celé to zanalyzovať a zistiť, čo som mohol urobiť lepšie,“ dodal Sainz.

Nezanedbateľná je aj jeho neschopnosť pomôcť Ferrari v záverečnom boji s Mercedesom. Kým Charles Leclerc vybojoval dve druhé miesta a objektívne nemohol urobiť nič lepšie, Carlos rozhodne mohol získať o tri body viac. „Som sklamaný a frustrovaný vzhľadom na to, aké tesné to bolo v Pohári konštruktérov. Budeme musieť analyzovať a zisťovať, čo sme mohli urobiť v posledných pretekoch lepšie a čo sa vlastne stalo, pretože tempo a celkový pocit z auta neboli dobré,“ povedal Sainz.

Súvisiace články