logo F1online.sk

Pérez má jasne určený cieľ na rok 2024: Chcem skončiť o jednu priečku vyššie

Sergio Pérez a Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 11. 2023

Sergio Pérez má za sebou už tri sezóny v službách Red Bullu. Doposiaľ sa mu darí robiť progres; v roku 2021 obsadil v jazdeckom šampionáte štvrté miesto, vlani tretie a teraz skončil druhý. Aká pozícia bude nasledovať v tejto aritmetickej postupnosti? Mexičan odkazuje, že chce zachovať jej vzťah a o rok si domov odniesť majstrovskú trofej.

Po kvalifikácii, v ktorej skončil len deviaty, si Sergio Pérez dal za cieľ zisk pódia. Ako mnoho iných cieľov v uplynulej sezóne, ani tento mu nevyšiel. Pre päťsekundový trest za spôsobenie kolízie s Landom Norrisom spadol až na štvrté miesto.

Bolo strategicky všetko v poriadku? Mexičan mal mierne posunuté stinty s ostatnými. “Zatiaľ to tak vyzerá. Neviem však, či bolo možné to odjazdiť na jednu zastávku, na to sa budeme musieť pozrieť. Odhliadnuc od toho som šťastný spolu s celým tímom, odviedli neskutočnú robotu.”

Niečo k tomu šťastiu predsa len chýba. Sergio Pérez sníval o titule už od začiatku sezóny. Keď teda dostal otázku, v čom chce byť o rok lepší, odpovedal jasne. “Chcem skončiť o jednu priečku vyššie.” Takže chce vyhrať titul? “Áno,” odvetil jednoznačne.

Následne popísal, na čom potrebuje popracovať počas zimy a v ďalšej sezóne. “Myslím si, že potrebujeme mať lepšiu rýchlosť a konzistentnosť. Tento rok sme sa prešli po horskej dráhe. O rok sa nám naskytne nová príležitosť. Ak mám povedať pravdu, necítil som sa byť zjednotený s týmto monopostom. Veríme, že na ďalší rok budeme lepší a silnejší.”

“Na konci roka sme sa do toho vrátili. Na posledných pár pretekoch sme boli oveľa silnejší. Zároveň však musíme vyjadriť uznanie Maxovi. Odjazdil najlepšiu sezónu v dejinách a bol ohromný. Max odviedol skvelú robotu,” nezabudol vyzdvihnúť svojho suverénneho tímového kolegu.

Verme, že sa z Péreza nevykľuje klon Valtteriho Bottasa z jeho čias v Mercedese. To by však nemal byť tento prípad. Dvojka tohtoročného šampionátu totiž hlási, že registruje jasný posun vpred. “Veľa vecí sme pochopili po stránke nastavení. O rok by sme mali byť oveľa silnejší.”