logo F1online.sk

Hamilton maľuje čerta na stenu: Môžete si tipnúť, ako to bude vyzerať o rok

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala26. 11. 2023

Deviate miesto a dva bodíky nemôžu uspokojiť sedemnásobného majstra sveta. Po pretekoch v Abú Zabí by však nebol príliš nadšený azda ani z pódia, najmä pri pomyslení na sezónu 2024. Hamilton už teraz prepadáva pesimistickým náladám.

Lewis Hamilton uzavrel ročník 2023 so stratou 44 sekúnd na Maxa Verstappena, ktorý totálne opanoval celú Formulu 1. Vyhral devätnásť podujatí, čím niekoľkokrát prepísal svoj vlastný rekord, a aj na posledných pretekoch v roku mal takmer dvadsaťsekundový náskok. Mercedesu sa podarilo aspoň uchrániť si druhé miesto v Pohári konštruktérov pred Ferrari.

Byť však vo vytržení z takéhoto ukončenia sezóny? Lewis Hamilton neskrýval sklamanie po otázke, či ho tento výsledok potešil. “Nijako mimoriadne,” zhodnotil stručne, a tak dostal otázku, či si odnáša niečo aspoň z celej sezóny. “Nie je toho veľa. Celkovo to nebol zrovna skvelý rok. Nemáme si z neho veľmi čo odniesť. Asi len to, že som ho prežil. To je tak všetko.”

“Dnes to bolo dosť zlé. Oveľa horšie to byť ani nemohlo. Dnes som bol skrátka pomalý. Štartoval som jedenásty a skončil som deviaty. Trápil som sa s autom. Neviem k tomu viac povedať, len toľko, že som sa trápil,” povzdychol si po bezútešnom víkende.

Tak posledné preteky a ani posledné mesiace neboli pre Lewisa Hamiltona najľahšie, ale v roku 2024 by sa malo všetko na dobré obrátiť, no nie? Odpovedal po dosť dlhej odmlke. “Momentálne naozaj neviem. Red Bull vyhral o sedemnásť sekúnd, pritom od júla alebo augusta sa svojho auta ani nedotkol. Môžete si teda tipnúť, ako na tom budú v nasledujúcom roku.”

“O našom aute sme sa toho veľa naučili, takže teraz je všetko na pleciach tímu. Vedia, čo majú robiť. Uvidíme, či sa nám tam podarí dostať,” doplnil.

Súvisiace články