logo F1online.sk

Máme všetko, čo potrebujeme, aby sa nám darilo, hovorí Alonso

Fernando Alonso
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala15. 10. 2020

Zdá sa, že Fernando Alonso po dlhých rokoch spravil pre svoju kariéru dobré rozhodnutie a navyše ho aj ideálne načasoval. O rok sa predstaví v Renaulte, ktorý nabral správnu trajektóriu. Španiel je presvedčený o tom, že v roku 2021 bude mať Renault “všetky ingrediencie, aby sa mu darilo”.

Krátko potom, čo Alonso ohlásil svoj návrat do Formuly 1, na povrch vyplávala jeho vízia. Španiel najskôr tím nabádal k tomu, aby sezónu 2021 neriešil. Ušetrené zdroje mal investovať do roku 2022 a nového auta.

Postupne však zbadal, že Daniel Ricciardo viackrát siahal na pódiový výsledok a na Nürburgringu sa dokonca dostal do prvej trojky. Potom, čo si v utorok monopost sám vyskúšal, hovorí, že sezóna 2021 nemusí byť na odpis.

Renault R.S.20 ho príjemne prekvapil. “V tíme si robíme veľké nádeje, keď sledujeme, ako tím postupuje v šampionáte a tiež v rebríčkoch počas víkendov,” komentuje vyhliadky Renaultu pred rokom 2021 Fernando Alonso. “Na druhej strane si myslím, že by sme mali zostať pri zemi, hoci vieme, že pravidlá budú až do roku 2022 viac-menej rovnaké. Vieme, že ten deficit, ktorý majú tímy zo stredu poľa, sa prenesie do ďalšej sezóny.”

Renault Sport

“Držíme sa teda pri zemi, ale pred budúcim rokom sme plní pozitívnej energie a optimizmu. Myslím si, že máme skvelý tím, úžasných a talentovaných ľudí, výborných sponzorov a po celom svete plno fanúšikov. Myslím si, že máme všetky ingrediencie na to, aby sa nám v roku 2021 darilo,” raduje sa majster sveta z rokov 2005 a 2006.

Vzťahy Fernanda Alonsa s jeho bývalými tímami poznačili viaceré nezhody. Španiel si nikdy nebral servítku pred ústa, čo mu na konci prvej časti jeho kariéry vo Formule 1 uškodilo. Obávajúc sa toho, že Alonso rozpúta ďalšiu politickú hru, veľká časť tímov odmietla vôbec uvažovať o jeho angažovaní.

Renault je ale stajňa, s ktorou vychádza. “Už od prvého dňa sa tu cítim ako doma. V Enstone a v tomto tíme je taká atmosféra — všetko je také jednoduché a čo robia logické. V Renaulte sa cítim dobre.”

“Veľa ľudí, ktorí tu dnes pracujú, boli za mojich čias mechanikmi. Keď spoznávate tie tváre, všetko je o niečo jednoduchšie,” usmieva sa Alonso.