logo F1online.sk

Wolffovi sa už nechce nič vysvetľovať: Mám toho plné zuby

Lewis Hamilton
© Jiří Křenek/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala26. 11. 2023

Neuveriteľne nekonzistentný monopost Mercedesu sa opäť raz predviedol. George Russell nedokázal nadviazať na vydarený tretí tréning a po kvalifikácii opäť raz všetci hľadali odpovede, prečo to nevyšlo. Toto Wolff už len otrávene krúti hlavou a hovorí, že má toho akurát dosť.

George Russell sa v treťom tréningu ocitol na čele. Už-už sme začali uvažovať, či ho máme zaradiť do skupinky kandidátov na pole position. Nakoniec v nej chýbal a na Maxa Verstappena stratil viac ako tri desatiny sekundy. Ak porovnáme časy Russella a Verstappena z tréningu a kvalifikácie, zbadáme, že Red Bull po zotmení dokázal nájsť o 1,078 sekundy viac ako Mercedes.

Lewisovi Hamiltonovi sa zas prvýkrát od roku 2014 stalo, že dvakrát po sebe nepostúpil do tretej časti kvalifikácie.

“Povedal by som, že posledný tréning bol z našej strany dokonca dominantný,” povedal Toto Wolff na margo rýchlosti Georgea Russella pre Sky Sports. “Norris sa mohol ocitnúť na našej úrovni a v kvalifikácii by sa na nej aj ocitol.”

“Nám to však nezapadlo do seba. To je pravdepodobne všetko, čo bolo v našom aute. Očakávali sme však vyššie teploty,” naznačil jeden z dôvodov, prečo Russell nakoniec nebojoval o pole position, hoci to sám čakal.

Tímy už po celej sezóne majú, alebo by mali mať celkom dobrú predstavu o tom, ako treba adaptovať nastavenia monopostu na zmenu podmienok tým alebo opačným smerom. Ako však vidíme, Mercedes aj na úplne posledných pretekoch pracuje so zaviazanými očami.

Po kvalifikácii už Wolff nemal ani náladu reagovať na otázku, čo sa pokazilo tentokrát. A kto by ju mal, veď Rakúšan musí analyzovať prepady svojho tímu každý týždeň. “Už mám plné zuby vysvetľovania, prečo to nevyšlo. V horúcich podmienkach sme boli dobrí, v chlade nie. V predchádzajúcich dňoch to bolo naopak.”

“Som rád, že toto bola posledná kvalifikácia sezóny, a že nabudúce už budeme pracovať s novým autom,” uzavrel sobotu plnú sklamaní.

Súvisiace články