logo F1online.skF1online.sk

Hamiltonove obavy sa naplnili. Naše autá sa nesprávajú rovnako, tvrdí

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala25. 11. 2023

Po piatku sme si mohli robiť žarty z poplašných hlásení Lewisa Hamiltona a z toho, ako sa v sobotu všetko určite zázračne zmení. Aj samotný Hamilton by istotne ochotnejšie pristúpil na túto alternatívu než na to, čo sa v skutočnosti stalo. Sedemnásobný šampión mal presne podľa svojich odhadov problém postúpiť do Q3.

Lewisovi Hamiltonovi ušla postupová desiata priečka o 81 tisícin sekundy po tom, čo ho predbehol George Russell. Je však pravdepodobné, že pilotovi Mercedesu by nestačilo ani tých pár tisícin, keďže Oscar Piastri mal rozbehnuté ešte lepšie kolo a prerušil ho v momente, keď McLaren uvidel, že Hamilton spadol zaňho.

“S týmto autom niečo nie je v poriadku, kamarát,” ohlásil Hamilton po vypadnutí v Q2, už druhom po sebe. Aj v Las Vegas mu ušiel postup veľmi tesne.

Reportérku Sky Sports v mix zóne preto zaujímalo, aký mal pocit z monopostu. “Nič moc,” unavene sa pousmial Lewis Hamilton. “Skrátka som sa trápil s vyvážením auta.”

Mercedes má v tejto sezóne problém nastaviť svoje auto. Bol to aj tento prípad? “Nemám žiadne odpovede a ak mám byť úprimný, v tejto chvíli…” povzdychol si, akoby to ani nemalo zmysel rozoberať. “Teraz je to skrátka tak.”

“Naše autá sme nastavili rovnako, ale nejazdí sa v nich rovnako. Na našej strane niečo nebolo v poriadku,” referuje svoje dojmy Hamilton. “Som si istý, že sa do toho poriadne ponoríme, pretože celý víkend to bolo takéto. V aute som sa trápil. Dve jedenáste miesta, niečo ma v Q3 nechce. V nedeľu sa pokúsim dostať vyššie.”

Súvisiace články

Diskusia