logo F1online.sk

Sme na tom lepšie než vo Vegas, znie z McLarenu

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl24. 11. 2023

McLaren sa po nevydarenom víkende v Las Vegas dostal pod tlak zo strany Aston Martinu v bitke o štvrté miesto Pohára konštruktérov. V Abú Zabí potrebuje zabrať, a po piatku to zatiaľ vyzerá tak, že by sme mohli ´papájových´ opäť vidieť v bitke o popredné miesta.

Lando Norris v prvom tréningu prenechal svoj monopost Patovi O´Wardovi, v druhom tréningu stihol kvôli prerušeniam len 18 kôl. Odjazdil však druhý najrýchlejší čas a má dôvod na mierny optimizmus.

„Auto bolo dosť rýchle, aj keď pole je blízko pre sebe a v kvalifikácii to bude veľmi tesné. Veľmi rýchlo som sa do toho dostal, čo je vždy dôležité, keď vynecháte prvý tréning. Na pár vecí sa ešte pozrieme, no auto podáva dobrý výkon,“ povedal Lando Norris.

Britský pilot sa posnaží dať zabudnúť na tvrdú nehodu z Las Vegas a určite chce uzavrieť sezónu štýlovo. Teda vlastne tak, ako sa McLaren prezentoval v druhej polovici ročníka, keď pravidelne obsadzoval pódiové umiestnenia.

„Myslím si, že sme v dobrej pozícii, v oveľa sebavedomejšej a komfortnejšej než vo Vegas. Akurát som odjazdil asi tak nula dlhých jázd, čiže v tomto trochu zaostávam. Bude to fakt tesné. Jedna či dve desatiny môžu v kvalifikácii znamenať päť či šesť pozícií. Nezáleží na tom, či ste v piatok na prvom alebo poslednom mieste, je to o snahe nájsť malé veci, ktoré by mohli v sobotu priniesť veľký rozdiel,“ doplnil Norris.

Oscar Piastri dal v piatok dokopy 43 kôl, v prvom tréningu bol šiesty, v druhom desiaty. Držiteľ najrýchlejšieho kola z Las Vegas sa na mieste, kde oslavoval svoj titul v F2, zatiaľ cíti dobre.

„Auto vyzerá konkurencieschopne, je to dobrý štart do víkendu. Myslím si, že Q3 je pre sobotu naše minimum. Lando v druhom tréningu ukázal našu rýchlosť a som si pomerne istý, že ak všetko poskladám dokopy, môže sa mi to tiež podariť. Dnes sme asi nevideli plnú rýchlosť Red Bullu, no verím, že môžeme opäť bojovať na čele,“ vyhlásil Oscar Piastri.