logo F1online.skF1online.sk

Verstappen netúži zdolať Hamiltona v rovnakom aute: Ja už nikomu nemusím nič dokazovať

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala24. 11. 2023

Mať v jednom tíme Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona je snom azda každého fanúšika drámy a napínavých bitiek na trati. A zatiaľ čo Lewis Hamilton prikyvuje a hovorí, že on by si veľmi rád zmeral sily s trojnásobným šampiónom, samotný Holanďan nad touto predstavou len mávol rukou.

Porovnávať jazdcov z rôznych generácií je vždy neriešiteľná úloha. Dnes však máme vo Formule 1 dva z najjagavejších klenotov histórie motoršportu: Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena. Keď sa teda Christian Horner vo štvrtok nechal počuť, že Lewis Hamilton skúmal možnosti prestupu do Red Bullu, dalo sa čakať, že sa začne rozoberať aj potenciálny súboj titanov a otázka, kto z nich by vyhral.

Max Verstappen tejto otázke na tlačovej konferencii nevenoval veľa pozornosti. Vraj nemá zmysel nad ničím takým uvažovať, keďže k ich stretu v jednom tíme nikdy nedôjde. Piloti však zvyknú byť počas rozhovorov s domácimi médiami o čosi otvorenejší. Pri Maxovi Verstappenovi to azda ani nie je nutné, no predsa len pred mikrofónmi holandských televízií a portálov prezradil niečo viac.

“To ma vôbec nezaujíma. O tých špekuláciách som ani nič nevedel, keď sa ma na ne pýtali na tlačovej konferencii. Ani ma to nezaujíma. Nemusíme sa o tom ani baviť, keďže nič také sa nikdy nestane,” nadviazal na svoj odmietavý prejav z tlačovky Max Verstappen, no napokon sa nechal zlomiť.

Jeho krajanov totiž zaujímalo, či by predsa len nechcel poraziť Lewisa Hamiltona v rovnakom aute. Ak by sa mu to podarilo, bol by to jasný odkaz o tom, kto je lepší. “Ale čo ja ešte potrebujem dokazovať? Ja si myslím, že už nemám komu čo dokazovať,” odvetil Holanďan.

Nie je totiž presvedčený, že aj keby Hamiltona porazil, tak by tým všetkých umlčal. Fanúšikmi jedného ani druhého by to vraj nepohlo. “Ak je jeden pilot rýchlejší ako ten druhý, tak sa vždy vyroja výhovorky. Ľudia začnú hovoriť, dobre, ale on je už veľmi starý a podobné veci. Oni vždy na niečo prídu.”

“Teraz je to rovnaké. Dnes ľudia hovoria, že priveľa vyhrávam. Keď však nevyhrávate, tak povedia, že tím musí odvádzať lepšiu prácu,” poukazuje na tradičné presuny zodpovednosti. Niečo také sa v uplynulých dvoch rokoch deje Lewisovi Hamiltonovi a raz to istotne dostihne aj jeho premožiteľa z roku 2021. “Vždy sa začnú vytvárať rôzne príbehy, aby sme sa bavili o niečom inom.”

Franz Tost sa už dávnejšie nechal počuť, že Verstappen by v rovnakom tíme porazil hocikoho. “Samozrejme, že ja si verím. Ak vám chýba sebadôvera, tak je najlepšie to zabaliť.”

Súvisiace články

Diskusia