logo F1online.skF1online.sk

Verstappenovi by Hamilton v Red Bulle nevadil: Je mi to jedno

Max Verstappen a Lewis Hamilton so šampanským
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 11. 2023

Na záver sezóny poriadna mediálna bomba. Christian Horner v predvečer Veľkej ceny Abú Zabí vyhlásil, že zástupcovia Lewisa Hamiltona sondovali v Red Bulle možnosti a vraj núkali svojho klienta ako možného nástupcu Sergia Péreza. Horner zašiel ešte ďalej a Hamilton sa vraj v Monaku stretol aj s prezidentom Ferrari Johnom Elkannom, čím sa postaral o nemalý mediálny rozruch.

Samozrejme, niečo také je vždy veľká senzácia, aj keď v podstate o nič nejde. Keďže Hamiltonovi po tejto sezóne končila zmluva, je pomerne prirodzené, že sa zaujímal, aké možnosti sa mu ponúkajú na jazdeckom trhu. Avšak predstava, že tábor sedemnásobného šampióna sa aktívne zaoberal možnosťou spojiť sa v jednom tíme s Verstappenom, je viac ako vzrušujúca.

Keby to Red Bull skutočne urobil, rozohral by tú najriskantnejšiu hru. Riziko spojiť pod jednou strechou dvoch najväčších rivalov by zrejme prinieslo podobnú situáciu, akú zažili v McLarene v časoch Sennu a Prosta. Od okamihu Hornerovho prehlásenia bolo jasné, čo bude hlavnou témou v Abú Zabí. Otázku na margo vyjadrení svojho šéfa dostal aj pilot stajne Max Verstappen, ktorý však odmietol novinárom ponúknuť vyjadrenie hodné titulnej stránky.

„Čo k tomu dodať? Veď k tomu nedôjde. Je zbytočné prichádzať s historkami, keď sa niečo také nakoniec nestane,“ prehlásil Verstappen, ktorý dal svetu jasne najavo, že je odhodlaný postaviť sa komukoľvek. Ako jazdec však, samozrejme, nemôžete povedať, že si vo svojom tíme neprajete niektorého z pilotov.

„Nevadilo by mi to. Nech je to ktokoľvek, mne je to jedno. Nechcem hovoriť konkrétne o Lewisovi, pretože na rošte máme toľko skvelých jazdcov. Niekedy to však nie je také jednoduché,“ dodal Verstappen.

Viac sme sa od holandského pretekára na túto tému zatiaľ nedozvedeli, ale ktovie, víkend sa nám ešte len začal a my sme zvedaví, či bude mať táto záverečná kauza roku 2023 nejakú dohru. Lewis Hamilton však rezolútne poprel, že by akokoľvek kontaktoval Red Bull alebo vyvíjal iniciatívu v snahe prestúpiť do tohto tímu.

Poďme však späť k Verstappenovi, ktorý v Las Vegas budil nemalú mediálnu pozornosť. Vo štvrtok v Abú Zabí bolo jeho vystúpenie pred novinármi omnoho pokojnejšie. Pri téme Hamiltonovho prestupu do Red Bullu sa nenechal vyprovokovať a na ostatné otázky odpovedal so svojím tradičným pokojom.

Holandský šampión v Las Vegas vyrovnal Sebastiana Vettela a tento víkend sa 54. víťazstvom môže osamostatniť na celkovom treťom mieste historických tabuliek. „Áno, je to dosť šialené číslo, ale tiež to bol šialený rok. Bolo by veľmi pekné opäť vyhrať, ale ja sa sústredím len na to, čo mám pred sebou. Dúfam, že aj budúci rok budeme mať opäť konkurencieschopné auto a nadviažeme na naše tohtoročné víťazstvá,” skonštatoval Verstappen.

Na otázku, či by mohol vybrať nejaký vrchol tohtoročnej neuveriteľnej sezóny, Max odpovedal: „Myslím si, že môj comeback a následné víťazstvo v Miami bolo skvelé a zároveň dôležité. Triumf doma v Zandvoorte bol veľmi pekný a takisto v Japonsku, kam sme prišli po náročnom víkende v Singapure,“ odpovedal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia