logo F1online.sk

Alonsa prekvapil potenciál Renaultu R.S.20 (+FOTO)

Fernando Alonso
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala13. 10. 2020

Fernando Alonso má za sebou zoznamovací deň s tohtoročným monopostom Renault R.S.20. Na jeho základe bude postavený ten budúcoročný, s ktorým bude Alonso pretekať. S utorňajšími jazdami bol mimoriadne spokojný, výkon auta ho prekvapil.

Renault sa rozhodol využiť filmovací deň, v rámci ktorého je povolené odjazdiť 100 kilometrov, navyše len so špeciálnymi predvádzacími pneumatikami. Pre Španiela to tak bola skôr malá ochutnávka toho, čo ho o rok čaká, než poriadne preverenie auta.

Prvé dojmy sú však pozitívne. “Toto auto je milé prekvapenie. Vieme, že v posledných pár pretekoch podávalo dobré výkony. Cítil som tú priľnavosť. Určite má v sebe veľký potenciál,” hovoril po utorku Fernando Alonso.

Pri svojich hodnoteniach neobišiel ani pohonnú jednotku. “Naposledy som jazdil s pohonnou jednotkou od Renaultu v roku 2018 a pocítil som, že spravila krok vpred. To je dosť dôležité. Zo všetkého mám dobré pocity. Nedokázal som optimalizovať výkon auta, keďže sa musím dostať do tempa, ale s dnešným dňom som spokojný.”

“Spolu s tímom sme pár kôl pracovali aj na tom, aby som našiel v sedadle pohodlie — spolu s nastaveniami volantu a pedálov. Toto sú veci so zameraním na budúci rok, pretože cez zimu by to mohlo byť tesné. Toto boli naše prvé kroky,” zhrnul utorok Alonso.

Do konca sezóny sa Alonso za volant Renaultu nedostane — aspoň nie v rámci súťažného víkendu. Francúzsky tím sa snaží u FIA vyjednať preňho aspoň výnimku na posezónne testy v Abú Zabí, ktoré sú určené pre mladých jazdcov. Podmienkou na účasť na týchto testoch je, aby pretekár nemal za sebou viac ako dva štarty v F1.

Galéria

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
© Renault Sport 1/18