logo F1online.sk

Hamilton: Mal som dobré tempo, ale už od soboty som bol odsúdený

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Mária Trenkler Stošeková
Mária Trenkler Stošeková19. 11. 2023

Ferrari už Mercedesu dýcha na chrbát. Veľa s tým nedokázali spraviť ani George Russell s Lewisom Hamiltonom, ktorých porazili obaja jazdci v červených kombinézach. Hamilton bol síce spokojný s rýchlosťou svojho auta aj vlastným výkonom, ale preklínal dva momenty víkendu v Las Vegas.

Keď Lewis Hamilton prišiel do media zóny, najskôr sa pustil do vyjednávania s Georgeom Russellom. Svojho tímového kolegu nakoniec dokázal prehovoriť, aby ho pustil k mikrofónu televízie Sky Sports ako prvého.

“Mali by sme byť poctení?” spýtala sa reportérka Natalie Pinkhamová, no už o pár sekúnd jej to došlo. Lewis Hamilton nemal veľmi dobrú náladu. “Čím skôr chcem byť preč,” veľavravne poznamenal šampión Mercedesu.

Niet sa čomu čudovať. Lewis Hamilton už v prvom kole doplatil na kolíziu s Carlosom Sainzom, ktorý do prvej zákruty nedobrzdil a trafil monopost Mercedesu. “Boli to vskutku náročné preteky. Štartoval som na tvrdej zmesi, čo bolo zradné. Zozadu som pocítil silný náraz, zatiaľ čo ja som sa snažil netrafiť autá, ktoré sa roztočili.”

“Prepadol som sa o nejakých päť alebo šesť pozícií. Potom som si však razil cestu cez štartové poľa a cítil som sa skvele. Z pneumatík som mal dobrý pocit, rýchlosť bola fajn,” nachádzal pozitívne momenty nedele v Las Vegas.

Zlomový moment prišiel v sedemnástom kole. “Potom som sa pokúsil predbehnúť Piastriho po vnútrajšku. Ani presne neviem, čo sa tam stalo, no pocítil som náraz zozadu. Myslím si, že to bol pretekový incident.”

Réžia nám potom ponúkla záber na trápiaceho sa Hamiltona, ktorý na vnútrajšku dvanástej zákruty zbúral stĺpik. Na vine bol pomalý defekt, ktorý výrazne sťažil riadenie auta. “Defekt sa neobjavil hneď, tak som začal pridávať. Na úrovni vstupu do boxov som zacítil, že mi zadná časť začína plávať. Povzdychol som si, že teraz je už na zastávku neskoro.”

“Bol som nútený pomaly odjazdiť celé jedno kolo. Musel som stratiť nejakých 40 sekúnd. Je skvelé, že som sa dokázal vrátiť. Ospravedlňujem sa však tímu za slabú kvalifikáciu. Naše auto má aj silné stránky, no niekedy je ťažké z neho dostať výkon,” komentoval Hamilton.

Sedemnásobný šampión pred pretekmi uviedol, že má zo štartu v strede poľa aj mierne obavy, keďže na týchto pozíciách to zvykne byť najriskantnejšie. Všetko však berie na seba. “Bolo to trochu smolné. Mal som dobré tempo, ale asi som bol už od soboty odsúdený na neúspech. Kvalifikácia mi to totálne pobabrala. To je však moja vina.”

Súvisiace články