logo F1online.sk

Verstappen uznal, že Ferrari bolo silnejšie: Ani ma to neprekvapilo

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Mária Trenkler Stošeková
Mária Trenkler Stošeková18. 11. 2023

V uliciach Las Vegas sa Maxovi Verstappenovi ušla len tretia priečka. V kvalifikácii ho zdolali obaja jazdci Ferrari, ktorí boli očividne lepšie pripravení na chladné púštne podmienky a konfiguráciu okruhu. Holanďan pripúšťa, že Red Bull tentoraz jasne ťahal za kratší koniec.

Max Verstappen dal do toho v tretej časti kvalifikácie všetko, veď na výjazde zo zákruty takmer trafil bariéru. Po prvých pokusoch delilo prvú trojicu len 0,083 sekundy. Tento rozostup sa napokon zväčšil, keďže Red Bullu absolútne nevyšiel druhý pokus.

“Aby som však povedal pravdu, neprišlo mi to ako veľké prekvapenie, ak sa pozriem na konfiguráciu trate, nízku priľnavosť, veľa tvrdých brzdných zón a 90-stupňových pomalých zákrut,” vyhlásil po kvalifikácii Max Verstappen. “To v aktuálnej sezóne nie sú naše silné stránky. My o tom vieme.”

“Snažili sme sa podať náš najlepší výkon a myslím si, že v Q3 sme to dokázali. Tretie miesto, ktoré sa v nedeľu zmení na druhé, je v pohode výsledok,” zhodnotil s odkazom na penalizáciu pre Carlosa Sainza, ktorú označil za “prísnu”.

Ako to však chodí, body sa budú rozdávať až v nedeľu, a rovnako víťazné trofeje. Maxovi Verstappenovi sa navyše zvykne náramne dariť na veľkých cenách, na ktorých získal pole position Charles Leclerc. Monačanovi už takto dokázal “ukradnúť” desať víťazstiev, a to Leclerc získal počas svojej kariéry 22 pole positions. V Las Vegas si pripísal tú s poradovým číslom 23.

“Myslím si, že nedeľa bude o niečom inom. Pneumatiky budú zohriate dlhší čas. My sme obyčajne na tom dobre počas dlhých jázd. V piatok sme mali celkom dobrý pocit, no z hľadiska jedného kola je jasné, že nám niečo chýba,” konštatuje rodák z Hasseltu.

Ako teda vidí svoje šance? Môže v nedeľu vyhrať? “Ak sa ich pneumatiky budú opotrebúvať o čosi viac ako tie naše, tak áno. Nedeľa bude len o pneumatikách, komu sa budú drobiť menej a neskôr v priebehu stintu. Zvládnuť to bude v nedeľu najdôležitejšie.”