logo F1online.skF1online.sk

Hamilton sa vzdáva nádeje na druhé miesto: Péreza musia postihnúť dve katastrofy

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2023

Diskvalifikácia v Austine a katastrofický víkend v Sao Paule zrejme definitívne ukončili nádeje Lewisa Hamiltona na zisk celkového druhého miesta. Aj keď šanca ešte stále žije a v hre je dostatok bodov, sedemnásobný šampión sa pozerá na vec realisticky. Red Bull zrejme prvýkrát v histórii obsadí prvé a druhé miesto v celkovom hodnotení.

Vlani to Pérez nezvládol a prehral v záverečnom boji s Charlesom Leclercom. Mexický pretekár si v tomto roku, vzhľadom na dominanciu Red Bullu aj vlaňajšiu porážku, už nemôže dovoliť zakopnúť. V súčasnosti však všetko nasvedčuje tomu, že pilot Red Bullu to dokáže. Má totiž 32-bodový náskok a do konca sezóny je v hre len 52 bodov.

Aj sám Lewis Hamilton si uvedomuje, že v jeho prospech budú musieť hrať nepredvídateľné okolnosti. „Idem si po Péreza, ale je skrátka príliš ďaleko. Museli by ho postihnúť dve katastrofy v dvoch pretekoch a ja potrebujem skončiť v podstate dvakrát druhý, aby som dohnal tých 32 bodov,“ povedal pilot Mercedesu.

„V každom prípade si myslím, že je to naozaj jedno, či budeme druhí alebo tretí. Podľa mňa sme vzhľadom na naše auto mali stále úžasný rok. Nikdy sme si nemysleli, že budeme bojovať o druhé miesto v Pohári konštruktérov a klopať na dvere najdominantnejšiemu monopostu našej éry. Som vďačný za naše umiestnenie. Aj keď to bola len taká polovičatá sezóna, stále bola oveľa lepšia než vlani,“ hovorí Hamilton.

„Brazília bola určite jeden z najhorších víkendov. Auto nebolo z pohľadu nastavenia na správnom mieste, ale má potenciál a zažili sme s ním dva veľmi dobré víkendy v Mexiku a Austine. Monopost skrátka nebol v správnom okne a to pre nás znamenalo koniec. Z takýchto skúseností sa však vždy naučíte viac,“ dodal Lewis.

Ten mal mať vo Vegas jednu príjemnú povinnosť. Tento víkend sa mala točiť scéna pre film Brada Pitta. Americký filmový priemysel však sužuje séria štrajkov, ktorá negatívne ovplyvňuje aj nakrúcanie tohto snímku. „Nebyť štrajku, tento víkend sme mali natáčať jednu naozaj skvelú scénu. Budeme však pokračovať v budúcom roku,“ povedal Hamilton.

„Už teraz máme skvelé zábery s predvádzacími jazdcami, ktorí odviedli skvelú prácu. Pokračujeme ďalej. Bude to skvelý film. Možno bude stáť o niečo viac, ale naozaj verím Jerrymu Bruckheimerovi a jeho produkcii,“ dodal Lewis.

Súvisiace články

Diskusia