logo F1online.sk

Ralf Schumacher o Norrisovi: V pretekoch je výborný, ale v kvalifikáciách má stále čo doháňať

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 11. 2023

Jediným Verstappenovým vyzývateľom, ktorý dokáže Holanďana ako-tak ponaháňať, je v súčasnosti Lando Norris. Pilot McLarenu zbiera pódium za pódiom, no na najvyšší stupienok dosiaľ nevystúpil. Podľa Ralfa Schumachera za to môže aj skutočnosť, že zatiaľ čo v pretekoch si Brit počína nadštandardne, v kvalifikáciách sa nevyhýba chybám a má po tomto smere stále čo doháňať.

Vstup McLarenu do ročníka bol hrôzostrašný. Tím z Wokingu sa spravidla pohyboval iba na chvoste poľa a o pódiách mohol v tom čase nanajvýš len snívať. Vedenie britskej stajne však avizovalo, že si po plánovaných vylepšeniach markantne polepší – a tak sa aj stalo.

Papájoví po zavedení troch balíkov signifikantných vylepšení doslova lietajú po trati a nad ich sily je už iba dominantný Red Bull Maxa Verstappena. Toho sa McLarenu a špecificky tímovej jednotke Landovi Norrisovi nedarí zlomiť, nech robí, čo robí. Ralf Schumacher prezrádza dôvod, prečo je tomu tak.

„Lando Norris sa stal Verstappenovým prenasledovateľom číslo jeden,“ uviedol Ralf Schumacher pre Sky Germany. „Stále však robí príliš veľa chýb, a to najmä v kvalifikácii. Do určitej miery mi pripomína Charlesa Leclerca.“

„Norris však (na rozdiel od Leclerca, pozn. red.) odvádza v pretekoch skvelú prácu. Jeho problém tkvie v tom, že v kvalifikácii na to tlačí až príliš. Následne prestrelí a dopustí sa množstva chýb,“ poznamenal niekdajší pilot Williamsu či Toyoty.